KakanjLive | Utorak, 07.07.2020. godine

Delibašić-Cilj je ponoviti prošlosezonski uspjeh

28.10.2016. - Imamo bolji tim nego lani i želimo opet igrati Ligu za prvaka, a nova prepreka na tom putu je sarajevska Bosna, kaže predsjednik KK Kakanj, Mevludin Delibašić

mevle_pred_bosnuMevludin Delibašić

Predsjednik Košarkaškog kluba Kakanj Mevludin Delibašić, na današnjem susretu sa novinarima, govorio je o pripremama za ovu sezonu i njenom početku. Istakao je ciljeve, koji su na nivou prošlosezonskih, i vjeruje da košarkaši Kaknja sutra mogu pobjediti jaku i redizajniranu sarajevsku Bosnu: “ Za nas je takmičarska sezona počela uspješno. Pobjedom u Hadžićima. Na vrijeme smo selektirali ekipu. Imamo tim koji je sačuvao prošlosezonsku osnovu i vodi ga isti trener, Josip Pandža. Mislim da u ovo prvenstvo ulazimo jači nego lani. To ne znači da možemo ponoviti prošlosezonski uspjeh. I ostale ekipe su značajno jače. Prvenstvo će biti puno neizvjesnije i sa košarkaškog aspekta puno kvalitetnije.Naše su ambicije ostale iste. Želimo igrati ligu za prvaka. Znači cilj je igrati Ligu 6. Ako nam se ukaže prilika da ponovimo rezultat iz sezone 2015/2016 - zašto ne?! Igrački smo jači. Iskusniji i stariji za godinu dana. Kvalitetnim igrama u doigravanju za prvaka stekli smo značajno iskustvo. S druge strane sve ostale ekipe će nas puno ozbiljnije shvatati. Mnogi su u nama prošle godine vidjeli kandidata u borbi za opstanak, a završili smo kao prvi u Ligi 12. Puno teže će se to odbraniti, ali vjerujem u ovaj stručni štab na čelu sa Josipom i vjerujem u ove igrače. Napravili smo par promjena. Umjesto Pavla Boljkovca imamo Vojina Svilara, umjesto Haris Delalića tu je Aldin Đelmo. Ostali smo bez Nermina Buze, ali smo doveli par mladih igrača za koje vjerujemo da mogu steći afirmaciju i doprinjeti realizaciji naših ciljeva. Prvi naredni cilj je sutra - pobjediti Bosnu.Ovaj tim to može”, rekao je predsjednik Delibašić.

Utakmica drugog kola košarkaške Lige-10, Kakanj-Bosna Royal Jelli, igra se u subotu sa početkom u 19,00 sati, u dvorani Kulturno-sportskog centra, a ulaz je 2,00 KM.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u