KakanjLive | Subota, 08.08.2020. godine

Delegacija Studentskog parlamenta posjetila Kakanj

29.09.2017. - Načelnik Općine Kakanj primio delegaciju Studentskog paralamenta Univerziteta u Sarajevu

spunkakanj
Delegacija Studentskog paralamenta Univerziteta u Sarajevu ( SPUS) koju su sačinjavali predsjednik Merim Serdarević, zamjenica predsjednika Rijana Jusufbegović, i predsjednica komisije za informisanje i odnose s javnošću Alma Strika, bila je u radno informativnoj posjeti Općini Kakanj. Razgovarali su sa načelnikom Općine Nerminom Mandrom. Prijemu je prisustvovao i student Stomatološkog fakulteta iz Kaknja Mirsad Kadić. I studentica Strika, također je Kaknjka, angažovana u ovom parlamentu kao PR. Delegacija Studentskog parlamenta s namjerom je odabrala posjetiti Općinu Kakanj cijeneći i uvažavajući rad uspješnog Načelnika.

Tokom prijema istaknut je i uspjeh Mirsada Kadića na polju naučno-istraživačkog rada. Naime, ove godine je ostvario značajan međunarodni uspjeh predstavljajući svoj fakultet i Bosnu i Hercegovinu na Internacionalnom kongresu u Ljubljani i Svjetskom stomatološkom kongresu studanata u Madridu.Tamo je otišao na vlastitu inicijativu, a uz podršku svog fakulteta i predstavio prvi rad iz oblasti forenzičke stomatologije rađen na stanovništvu BiH.

Na prijemu se govorilo o općinskim stipendijama za studente i sufinansiranju doktorskog studija za najbolje studente sa područja općine Kakanj. Tema razgovora je bio i rad Općine po pitanju zapošljavanja mladih, podsticaji koje Općna daje za pokretanje privatnog biznisa, razvoj i promocija općine, a sve u cilju da se izgradi ugodnija sredina za život i ostanaka mladih.

A.Z./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u