KakanjLive | Petak, 05.06.2020. godine

Delegacija Knina posjetila Kakanj

06.07.2018. - U četvrtak 5.7.2018. godine Kakanj je posjetio dr.sc. Marko Jelić, gradonačelnik Grada Knina (Republika Hrvatska) sa saradnicima

Domaćini prijema koji je upriličen u uredu načelnika Općine Kakanj bili su načelnik Nermin Mandra i predsjedavajući Općinskog vijeća Kakanj Slaven Katičić.

“Razlog posjete Kaknju je prijateljstvo iz razloga što je veliki broj mojih sugrađana porijeklom iz vaše općine. Čak i naš potpredsjednik Gradskog vijeća je Kakanjac, a u prošlom sazivu je bio i predsjednik Gradskog vijeća, i stoga je on, kao patriot, kao neko ko osjeća domoljublje i prema Kaknju i prema Bosni i Hercegovini, pozvao nas kao gradsku upravu da, u dogovoru sa načelnikom i službama Općine Kakanj, dođemo ovdje i da pokušamo dogovoriti buduću saradnju i da počnemo kontakte koji će rezultirati suradnjom”, rekao je u izjavi za medije gradonačelnik Knina dr.sc. Marko Jelić.

“Pored sentimentalne veze o kojoj je kolega iz Knina govorio, zbog velikog broja Kakanjaca koji danas žive i rade u Kninu, i koji i na ovaj način žele da sačuvaju vezu sa svojom općinom Kakanj i svojom BiH, ovu posjetu možemo posmatrati i sa drugog aspekta. Republika Hrvatska je članica Evropske unije i to je država koja je prošla kroz jedan period kroz kojeg mi trebamo proći, pa nam stoga može biti putokaz na našem putu ka evropskim integracijama. Meni je zadovoljstvo jer su kolege iz Knina ponudili saradnju, podršku i pomoć i da su ponudili svoja iskustva za nas i našu razvojnu agenciju i za sve ono što nam slijedi na putu ka Evropskoj uniji. Dogovarali smo i saradnju na kulturnom i sportskom planu i o tome ćemo govoriti kada definišemo modalitete saradnje u budućem periodu”, rekao je u izjavi za medije načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra.

Razmijenjeni su i prigodni darovi. Načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra uručio je gradonačelniku Knina reljef sa motivima sa Zgošćanskog stećka, dok je gradonačelnik Jelić načelniku Kaknju uručio Monografiju “2025 godina grada Knina”.

Nakon prijeme u uredu načelnika upriličen je obilazak općinskih službi, a potom i posjeta Franjevačkom samostanu u Kraljevoj Sutjesci.

Press Općine Kakanj

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u