KakanjLive | Subota, 08.08.2020. godine

Dani radosti za učenike u Bilješevu

28.10.2016. - U područnoj školi u Bilješevu kod Kaknja “Desing House ” Sarajevo čiji su vlasnici Larissa Redžić Braun i Michael Braun realizira projekat pod nazivom “Happy days”

larisa_biljesevo

Ulaganje u obrazovanje je najbolja i najkorisnija aktivnost kojom se iskazuje briga i senzibilitet prema ljudima i zajednici. Takav hvale i respekta vrijedan odnos pokazuje firma “Desing House ” Sarajevo čiji su vlasnici Larissa Redžić Braun i Michael Braun. Ova firma u Kaknju realizira projekat pod nazivom “Happy days” u okviru kojeg je u područnoj školi u Bilješevu, inače  škola koja djeluje u sastavu centralne OŠ “Ahmed Muradbegović” Donji Kakanj, izvršena dodjela školskog pribora za učenike i nastavnike, dodjela muzičkih instrumenata, laptopa, lopti.

Organizator projekta je  Larissa Redžić Braun koja je svoju prvu osnovnu edukaciju stekla u školi u Bilješevu, a školovanje je nastavila u Njemačkoj. Prvi krug dodjele pomoći  realiziran je  u petak, a aktivnost je  nazvana  “Happy Days 1” i obuhvata dodjelu za nastavu likovnog vaspitanja, za svakog učenika od I do V razreda.

larusa_pokloni

Za 123 učenika  uručene su  tempere, vodene bojice, drvene bojice, flomasteri i blokovi za crtanje. 

Pred Novu godinu u istoj školi, prema najavi donatora, bit će realizirana dodjela pomoći pod nazivom “Happy Days 2” koja će za nastavu muzičke kulture donirati sintisajzer, orfov instrument i tri cd playera. Firma “Desing House„ Sarajevo planira tražiti i donatore kako bi se realizirali i drugi oblici pomoći ovoj školi.

A.S./KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u