KakanjLive | Utorak, 29.09.2020. godine

Dani poljoprivrede svakodnevno tokom Kakanjskih dana

28.07.2018. - U stavri riječ je o „Danima poljoprivrede, poduzetništva i ekologije“, koji će se održati u periodu od 28.07. do 04.08.2018.godine

poljoprivreda

U okviru Kulturno – sportske manifestacije „Kakanjski dani – Kakanj 2018“, Služba za privredu, urbanizam i zaštitu okoline u saradnji sa Savezom poljoprivrednih udruženja „KAP“ Kakanj učestvuje u organizaciji manifestacije pod nazivom „Dani poljoprivrede, poduzetništva i ekologije“, koja će se održati u periodu od 28.07. – 04.08.2018.godine.

Planirano je postavljanje 15 štandova koje je ove godine Općina Kakanj obezbjedila vlastitim sredstvima i koji joj ostaju u trajnom vlasništvu. Štandovi će biti dodijeljeni na raspolaganje (tokom trajanja manifestacije) poljoprivrednim proizvođačima i malim poduzetnicima sa područja općine Kakanj. Na njima će izlagati svojepoljoprivredne i hortikulturalne proizvoda, rukotvorine i promotivni materijal. Pored poljoprivrednika i poduzetnika sa područja općine Kakanj učešće na manifestaciji uzeti će i poljoprivredni proizvođači iz nama susjednih općina.

Kao gosti na manifestaciji učestvovat će firma Vispak d.o.o Visoko koja će uzeti učešće prvi dan manifestacije sa svojom nadaleko poznatom „Džinovskom džezvom“, u kojoj će se kuhati bosanska kafa, koja će se besplatno dijeliti svima prisutnima.

Također u okviru manifestacije „Dani poljoprivrede, poduzetništva i ekologije“, planirano je održavanje Okruglog stola na temu „Stanje u poljoprivredi, perspektiva i mogućnost razvoja u narednom periodu“.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u