KakanjLive | Ponedjeljak, 01.06.2020. godine

Danas sjednica Općinskog vijeća

31.03.2016. - Na sutrašnjoj sjednici među devetnaest tački dnevnog reda niz je prijedloga odluka, planova i izvještaj

vijece_najava

Četrdeset prva sjednica Općinskog vijeća zakazana je za četvrtak 31.3. 2016. godine sa početkom u 9:00 sati. Za sjednikcu je predloženo 19 tački dnevnog reda, pored uobičajnog uvodnog dijela sjednice kada idu vijećnička pitanja i inicijative. Tokom sjednice vijećnici će se izjašnjavati o više prijedloga odluka, rješenja, planova i izvještaja.

Predložene odluke

Za donošenje odluka predloženo je pet dokumenata. Jedan od njih je Nacrt odluke o nerazvrstanim cestama na području Općine Kakanj, a četiri su u obliku prijedloga odluka i to o: izmjenama i dopunama Odluke o dodjeli petnaestoaprilskih priznanja, dodjeli petnaestoaprilskih priznanja 2016., obilježavanju naseljenih mjesta, ulica, trgova, mostova i označavanju zgrada brojevima, te o načinu i uslovima raspolaganja nekretninama-javne prodaje neizgrađenog građevinskog zemljišta na teritoriji općine Kakanj.

Prijedlozi rješenja

Na sjednici vijeća naći će se i prijedlozi rješenja: Prijedlog rješenja o razrješenju članova Komisije za procjenu prometne vrijednsoti nekretnina,Prijedlog rješenja o imenovanju članova komisije za procjenu prometne vrijednsoti nekretnina i Prijedlog strategije razvoja poljoprivrede općine Kakanj za period 2016-2020.godinu.

Planovi

Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja romske populacije u oblastima obrazovanja, zapošljavanja, zdravstvene i socijalne zaštite i stambenog zbrinjavanja u općini Kakanj za period 2016-2020, Plan rada i razvoja JU “Dom zdravlja” Kakanj za za 2016. godinu

Osam izvještaja

Na dnevnom redu 41. Sjednice Općinskog vijeća naći će se i osam izvještaja. Tri izvještaja stižu iz općinske administracije, a riječ je o izvještajima o radu Općinskog vijeća, Općinskog načelnika i Općinskog pravobranilaštva.

Dva izvještaja se odnose na rad javnih ustanova: Kulturno sportskog centra i Gradske biblioteke.

Tu je i Izvještaj o zdravstvenom stanju stanovništva općine Kakanj i izvještaj o epidemijama u 2015.godini. Pored toga na dnevnom redu su i Izvještaj o raspodjeli sredstava za rekonstrukciju, adaptaciju i sanaciju stambenih objekata i Izvještaj o provedenom postupku javne garažnih prostorija.

 A.Z./KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u