KakanjLive | Nedjelja, 12.07.2020. godine

Danas KK Kakanj igra sa Slobodom

13.10.2018. - Danas sa početkom u 14 sati i 50 minuta košarkaši Kaknja igraju prijateljsku utakmicu sa tuzlanskom Slobodom

kakslobuvitezuKošarkaši Kaknja i Slobode prije sedam dana u Vitezu

Odgađanje prvog kola košarkaškog prvenstva BiH, trener Kaknja Benjamin Šabić I trener tuzlanske Slobode su odlučili da iskoriste za odigravanje još jednog pripremnog susreta. Utakmica se igra u neobičnom vremenskom terminu u 14 sati i 50 minuta, jer je to jedini Slobodan termin na ovaj dan u Dvorani.

Iz KK Kakanj su objavili “Pošto je odgođeno prvo kolo košarkaškog prvenstva BiH, ova utakmica će sigurno biti odlična provjera za naše momke.”

Podsjećamo ova dva kluba su odigrala utakmicu prošle nedjelje 7. Oktobra na turniru u Vitezu koji su Kakanjci dobili rezultatom 72:70. Ovom prilikom u Slobodi nije igrao Milivoje Božević.

Prvo kolo BH prvenstva odgođenio je pošto su Mladosti iz Mrkonjića I Bratunac tražili da se odgode njihove utakmice sa Zrinjskim I Kaknjem. Službeni razlozi zbog čega su klubovi iz RS-a zatražili odgodu još nisu poznati, a pretpostavlja se da iza svega stoji Igokeino nezadovoljstvo činjenicom da po propozicijama mora igrati Premijer ligu BiH od starta prvenstva a ne od Lige 6. Početak prvenstva je zakazan za 13. oktobar.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u