KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Danas igraju Rudar i Bosna

22.03.2019. - Pred nedjeljni komšijski derbi u prostorijama Rudara održana press konferencija na kojojoj su se medijima obratili novi trener Mirnes Buza i igrači Omer Musić i Sedad Subašić,koji su svjesni da ih čeka težak zadatak jer su pod imperativom pobjede, ali vjeruju da će uspjeti ostvariti prvu proljetnu pobjedu i izaći iz rezultatske krize

Dvoboji Rudara i Bosne bez obzira na aspiracije i položaj na prvenstvenoj ljestvici, uvijek su privlačili veliku pozornost i bili u žiži sportske javnosti.- Nažalost, interes za nedeljni susret starih rivala nije ni blizu prethodnih, ali to ne znači da neće biti solidna posjeta jer posljednja dešavanja u oba kluba pobuđuju zanimanje kod ljubitelja sporta, osobito kad je u pitanju domaći tim, koji protiv komšija iz Visokog polaže popravni ispit.
Nakon tri uzastopna poraza na kormilu Rudara došlo je do smjene trenera i očekuje se da će ova šok terapija pozitivno djelovati i da će Zeleno-crni zabilježiti pobjedu.Odlukom vodstva kluba povjerenje je ukazano Mirnesu Buzi, dosadašnjem sportskom direktoru, kojem je ovo šesti put da u toku prvenstvene sezone preuzme vođenje prvog tima i kolokvijalno rečeno –„gasi požar“!

-Meni je vodstvo kluba vođenje prvog tima povjerilo do kraja ove sezone i ja ću učiniti sve da opravdam dato povjerenje i vratim ekipu na mjesto koje joj pripada.Rudar ima kvalitet, igrači su dobro selektirani i spremni.Tokom sedmice smo dosta radili na psihičkom planu i treba nam pobjeda da vratimo samopouzdanje.Bosnu moramo ozbiljno shvatiti, nisu nimalo naivna ekipa i sigurno će biti teško. Ja sam dojma da moji igrači jedva čekaju ovu utakmicu i to mi daje još veću nadu da ćemo pobijediti, kazao je na press konferenciji novi-stari trener Rudara Mirnes Buza.

Pouzdani štoper Omer Musić smatra da je Rudar bolja ekipa od Bosne i da pobjeda neće doći u pitanje.
-Prije svega, zahvalio bih se dosadašnjem trener Fadilu Hodžiću što je učinio za nas tokom rada u proteklom periodu. Okrećemo novi list, pokazali smo na treninzima da je atmosfera pozitivna i nedjeljna utakmica će pokazati da je kriza iza nas. Očekujem da ćemo pobjedom krenuti ka vrhu gdje nam je i mjesto. Novi trener je mlad i ambiciozan i ako ispunimo ono što od nas traži, obećavam da će Rudar biti bolji i da će naši navijači biti zadovoljniji, istakao je Omer Musić.

Najmlađi prvotimac Rudara, osamnaestogodšnji Sedad Subašić, također zrači optimizmom i vjeruje da uspjeh neće izostati.
-Smatram da smo bolji od Bosne, ali bolji uvijek nepobjeđuje već oni koji pruže više. Možemo izaći iz krize samo dobrim igrama i maksimalnim zalaganjem. Moramo od prve minute krenuti ofanzivno,napasti protivnika, stvoriti jak pritisak na njihovu zadnju liniju i rezultat sigurno neće izostati, samouvjeren je mladi veznjak Subašić, koji je prošle nedjelje u Visokom u dvoboju juniorskih ekipa het-trikom doprinio uvjerljivoj pobjedi Rudarevih nada s rezultatom 4:0 i najavio da se vraća u jesenjsku formu.

Stručni štab Rudara protiv Bosne ne može računati na Belmina Čehajića i Mustafu Mušiju, koji su u Gračanici dobili treće javne opomene(žute kartone),te na ozlijeđene Admira Foču i Malika Gačića.
Utakmica Rudar-Bosna igra se u nedjelju 24.marta 2019.godine sa početkom u 15 sati i 30 minuta. Glavni sudija je Edin Mujkić (Doboj Istok), pomoćnici Mirza Čejvanović(Tuzla) i Marko Brezović(Kostrč kod Orašja), dok će dužnost četvrtog suca obaviti Mahir Mehmedičević iz Gradačca. Posmatrač suđenja je Jakov Tabak iz Tomislavgrada,a delegat utakmice Blaženko Dodig iz Ljubuškog.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u