KakanjLive | Četvrtak, 04.03.2021. godine

Črnomerac kaznio promašaje Mladosti

16.02.2016. - U susretu sa ukrajinskim prvoligašem Černomorec, Mladost je poražena sa 2:0, uz veliki broj promašenih prilika

crnomeracFoto: FK Mladost Doboj Kakanj - Sportski tim

Nogometaši Mladosti su u današnjem dvoboju sa ukrajinskim prvoligašem, ekipom Černomoreca, pretrpjeli  prvi poraz na pripremama u Antaliji.

Ukrajinci su do pobjede došli u drugom poluvremenu. Nakon što su u prvom dijelu igre šanse prokockali kapiten Haris Dilaver i Belmin Kobilica, te Sinan Ramović, Aladin Isaković i Nemanja Asanović u drugom poluvremenu, Ukrajinci su ih kaznili za promašaje i sa dva pogotka stigli do pobjede.

I pored poraza, trener Ibro Rahimić nije bio nezadovoljan igrom i zalaganjem svojih igrača.

-Mogu reći da sam zadovoljan zalaganjem igrača koji su najtežu dosad utakmicu odigrali na visokom nivou, sa puno ritma, duel igre i trke. Na našu nesreću nismo iskoristi svoje šanse, dok je protivnik znalački kaznio greške naših igrača.

Utakmicu protiv Černomoreca započeli su: Hadžić, Rizvanović, Hrelja, Gačan, Čović, Musić, Šišić, Kobilica, Kovač, Dilaver i Husić, dok su u drugom poluvremenu šansu dobili i ostali igrači.

Potsjećamo, posljednju utakmicu u Antaliji Mladost igra u petak 19.februara protiv ukrajinskog prvoligaša Oleksandrije, a povratak je predviđen u subotu.

Utakmica protiv Oleksandrije bit će „generalka“ uoči nastavka prvenstva jer trener Rahimić nije planirao odigravanje utakmice iduće sedmice kada počinje drugi dio sezone.

Današnji poraz Mladosti u Antaliji došao je poslije tri pobjede protiv njemačkog petoligaša TSV 1860 Rosenheima (2:0), rumunskog drugoligaša Gaz Metana (3:1) i poljskog drugoligaša Wisle Plock (3:0). 

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u