KakanjLive | Srijeda, 12.05.2021. godine

COVID-Oprez tokom prvomajskih prazničnih dana

30.04.2021. - Ako se odlučite za proslavu 1. Maja neophodno je pridržavati se propisani preventivnih mjera zaštite. Zdravstvena zaštita tokom prvomajskih praznika biće pružana u Službi hitne medicinske pomoći do utorka 4.05.2021

covidvelikaObzirom na nastupajuće prvomajske praznike, apelujemo na sugrađane da izbjegavaju okupljanja i proslave 1.maja, Međunarodnog praznika rada kako bi time zaštitili sopstveno zdravlje, ali i zdravlje drugih ljudi. Ukoliko se, pak, prisustvuje određenim skupovima, onda je neophodno da se pridržava preventivnih protivepidemijskih mjera: nošenje maske u zatvorenim prostorima, ali i vani ako je to neophodno i to na način da maska prekrije i nos i usta, obraćanje pažnje na fizičku distancu, pranje i dezinfekcija ruku, te često provjetravanje prostorija u kojima se boravi.

Operativni tim JU „Dom zdravlja“ Kakanj obavještava javnost da je sa današnjim danom na području općine Kakanj registrovano 1896 slučajeva COVID-19. Od navedenog broja 47 slučajeva je aktivno, 41 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji. Trenutno je šest pacijenata hospitalizovano iz Kaknja u KB Zenica. Do danas je 1772 osobe oporavljeno od COVID-19, a ukupan broj testiranih osoba na COVID-19 je 4795. Na području općine Kakanj registrovano je 77 smrtnih slučajeva uzrokovanih COVID-19.

Obavještavamo pacijente/osiguranike koji pravo na zdravstvenu zaštitu ostvaruju u JU "Dom zdravlja" Kakanj da će tokom prvomajskih praznika svoje pravo na zdravstvenu zaštitu moći ostvariti u Službi hitne medicinske pomoći koja radi od 00:00 do 24:00 sata. Sve zdravstvene usluge i svim građanima će biti pružane u navedenoj službi do utorka (04.05.2021).

KakanjLive/Dom zdravlja Kakanj

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u