KakanjLive | Četvrtak, 06.08.2020. godine

Četrdeseta premijera Dramskog studija

25.10.2016. - Dramski studio koji djeluje u okviru Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj priprema 40. predstavu u vlastitoj produkciji

glumci_proba

Radi se o predstavi pod nazivom „DNK“, autora Dennisa Kellya. Premijera predstave je zakazana za 4.novembar 2016.godine.

Predstava koju režira akademski glumac Kakanjac Mirza Bajramović tretira problem maloljetničke delikvencije i veoma velik broj problema u kojima se često danas nalaze maloljetnici, te otvara pitanje o tome koliko smo svi mi kao društvo i sistem odgovorni za takvo ponašanje.

Pristup procesu je poprilično alternativan i predstava pripada kategoriji modernog – alternativnog teatra.

Po prvi put u realizaciju jedne predstave Dramskog studija je uključen i Muzički centar sa svojim polaznicima, koji također djeluje u okviru JU KSC. Zadatak polaznika Muzičkog centra je da u toku glumačke igre muzičari koji čine bend od 4 člana (solo gitara, ritam gitara, bas i bubanj sa perkusijama) na muzičkim instrumentima muziciranjem proizvode ambijent cijele predstave, uz tematske muzičke dionice.

U predstavi glume polaznici dramskog studija:Ines Delibašić, Emin Brkić, Ena Sikira, Saša Vasiljević, Ajla Cvrljo, Hana Bjelopoljak, Amer Javoraš, Elma Kubura, Armin Šolbić, Edna Brkić, Mia Marković i Merjem Kulović.
Bend sačinjavaju:Ademir Jusić, Adnan Hodžić, Faruk Zulić i Haris Begić.

Press Općine Kakanj

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u