KakanjLive | Petak, 05.06.2020. godine

Četiri zlata za kakanjske radioamatere

23.05.2017. - U ekipnom plasmanu kaknjci su zauzeli drugo mjesto, a pojedinačno su osvojili četiri zlatne medalje

radioamateristjepanpolje

Otvoreno prvenstvo u amaterskoj radio goniometriji održano je u Stjepan polju kod Gračanice, povodom dana mjesne zajednice i dana šehida ovog kraja

Učestvovalo je 90 takmičara iz 13 radio klubova iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

U kategoriji radio klubova Radio klub Kakanj zauzeo je drugo mejsto. Najbolji su bili radiamateri iz Teslića, dok je treće mjesto pripalo Radio klubu Una iz Cazina.

Pojedinačno kakanjski radioamateri su osvojili četir zlatne medalje:Lamija Fetić (Ž-21), Vildana Odobašić (Ž-19), Amar Smolo (M-21) i Muhamed Fejzović(M-19). Bez medalja, ali na četvrtom mejstu su završili: Emin Šehić (M-19) i Lejla Fetić (Ž-19).

Na trećem ovogodišnjem takmičenju kakanjski radio klub je nastupio sa 11 takmičara uglavnom mlađih kategorija sa podmlađenom ekipom koju su „pojačali“ članovi iz sekcije O.Š. „Rešad Kadić „ Brnjic.

Dan prije takmičenja na ovim prostorima je bila velika vremenska nepogoda i pale su velike količine kiše tako da je teren i takmičarska staza bila veoma mokra i klizava što je takmičarima pričinjavalo veoma velike probleme.

Srećom i po ovako teškim uvjetima nije bilo nikakvih povreda takmičara i svi su
mada mokri i blatnjavi zadovoljni nastupom.

Domaćini su se pobrinuli da sve protekne uredno i u najboljem redu kako članovi radio kluba Stjepan polje tako i svi mještani mjesne zajednice koji su doista pokazali svoje veliko srce i gostoprimstvo ugostivši preko stotinu takmičara i gostiju.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u