KakanjLive | Srijeda, 12.05.2021. godine

Čestitka povodom Dana državnsti BiH

24.11.2016. - Čestitka načelnika Nermina Mandre i predsjedavajućeg Općinskog vijeća Slavena Katičića, povodom 25. novembra-Dana državnosti BiH

zastave_opcina

Naša domovina Bosna i Hercegovina sa svojim bogatstvom različitosti koje se međusobno susreću i obogaćuju je u suštini Evropa i Svijet u malom.
Biti dio takvog multietničkog društva predstavlja čast i privilegiju, ali to znači i obavezu i motivaciju da se svi kontinuirano i ustrajno zalažemo da svaki čovjek u našoj domovini slobodno uživa svoja prava u pogledu svog nacionalnog, vjerskog i građanskog identiteta.
Biti dio multietničkog bosanskohercegovačkog društva istovremeno  znači i obavezu da se kontinuirano radi na polju jačanja demokratičnosti i zaštite ljudskih prava, te da se ustrajno radi na putu općeg prosperiteta naše domovine.
Njegovanjem i konkretnim pokazivanjem tolerantnosti, uvažavanja, poštovanja i solidarnosti sa svim ljudima, te stalnim građenjem mostova prijateljstva, najbolje se pokazuje razumijevanje suštine naše domovine i najbolje se dokazuje odanost Bosni i Hercegovini.
Sa ovakvim promišljanjima i porukama, svim građanima Kaknja i svim ljudima koji domovinu nose u srcu, upućujemo čestitku povodom Dana državnosti BiH.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u