KakanjLive | Ponedjeljak, 10.08.2020. godine

Čestitka povodom Dana državnosti

24.11.2017. - Čestitka načelnika Općine Kakanj Nermina Mandre i predsjedavajućeg Općinskog vijeća Kakanj Slavena Katičića povodom 25.novembra-Dana državnosti BiH

cestitkaslaner

Naša domovina Bosna i Hercegovina sa svojim bogatstvom različitosti koje se međusobno susreću i obogaćuju je u suštini Evropa i Svijet u malom.
Biti dio takvog multietničkog društva predstavlja čast i privilegiju, ali to znači i obavezu i motivaciju da se svi kontinuirano i ustrajno zalažemo da svaki čovjek u našoj domovini slobodno uživa svoja prava u pogledu svog nacionalnog, vjerskog i građanskog identiteta.
Biti dio multietničkog bosanskohercegovačkog društva istovremeno znači i obavezu da se kontinuirano radi na polju jačanja demokratičnosti i zaštite ljudskih prava, te da se ustrajno radi na putu općeg prosperiteta naše domovine.
Njegovanjem i konkretnim pokazivanjem tolerantnosti, uvažavanja, poštovanja i solidarnosti sa svim ljudima, te stalnim građenjem mostova prijateljstva, najbolje se pokazuje razumijevanje suštine naše domovine i najbolje se dokazuje odanost državi Bosni i Hercegovini.
Sa ovakvim promišljanjima i porukama, svim građanima Kaknja i svim ljudima koji domovinu nose u srcu, upućujemo čestitku povodom Dana državnosti BiH.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u