KakanjLive | Četvrtak, 06.08.2020. godine

Centrotrans obustavio linijski prevoz

05.01.2020. - Centrotrans – Eurolines d.d. Sarajevo obavijestio Općinu Kakanj da privremeno obustavlja linijski prevoz na području općine Kakanj

centrotranvelikaCentrotrans – Eurolines d.d. Sarajevo obavijestio je Općinu Kakanj da privremeno obustavlja linijski prevoz na području općine Kakanj na autobusnim linijama koje je održavao od posljednjeg usvojenog registra redova vožnje. Sličnu obavijest dobili su i neki kakanjski privredni subjekti.

Naime, Centrotrans – Eurolines d.d. Sarajevo je svojim aktom broj: 1/8875/19 od 26.12.2019. godine, a koji je nadležna Služba zaprimila 31.12.2019. godine obavijestio Općinu Kakanj da će obustaviti održavanje općinskih autobusnih linija. Obustava održavanja linija počinje od 1.1.2020. godine.

Prema nekim saznanjima bio je ovo i očekivani potez Centrotrans – Eurolines d.d. Sarajevo, koji iz godinu u godinu na području Općine Kakanj ima sve manje i manje korisnika. Pored toga, davno preuzetu obavezu da će ova firma u industrijskoj zoni Vrtlište graditi svoju  novu bazu, kako bi se iselio sa lokaliteta Stare Jame, nikada nije realizovana. Centrotrans je preuzeo ovu obavezu nakon što je po  izuzetno povoljnim uvjetima postao korisnik  parcele u industrijskoj zoni. S obzirom da nije ispunio obaveze iz Ugovora, vođen je i sudski spor, kojeg je Općina Kakanj dobila i na osnovu koje Centrotrans ima obavezu  isplatiti  naknadu štete.

Općina Kakanj, odnosno nadležna Služba, je sačinila Rješenje o pokretanju postupka odobravanja i registracije 16 redova vožnje na općinskim autobusnim linijama na području općine Kakanj, a koje je održavao Centrotrans – Eurolines d.d. Sarajevo, PJ Kakanj od posljednjeg usvojenog registra redova vožnje. Formirana je i komisija koja će pokrenuti i provesti ovaj postupak.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u