KakanjLive | Četvrtak, 09.07.2020. godine

Centar za sigurnost u saobraćaju organizira savjetovanje

31.05.2017. - Prva velika programska aktivnost Udruženja zakazana je za 28. juni, a riječ je o stručnom savjetovanju na temu Auto-škole u funkciji sigurnosti/bezbjednosti saobraćaja-stanje i perspektive

udruzenjecbs

Udruženje „Centar za sigurnost u saobraćaju i mobilnost“ zvanično je počelo da radi i to sa sjedištem u Kaknju, u Ulici branilaca. Upisano je u Registar kod Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine i može djelovati na području cijele države.

Upravni odbor Udruženja, čiji je predsjednik prof. dr Mirsad Kulović, prvu sjednicu je održao 24. Maja, kada je dogovoreno organizovanje stručnogh savjetovanja na temu Auto-škole u funkciji sigurnosti/bezbjednosti saobraćaja -stanje i perspektive, a koje će se održati 28.06.2017.godine u Kaknju.

Pored toga na sjednici su razmatrani značajni dokumenti i donesene su odluke neophodne za dalji rad Udruženja. Usvojen je Poslovnik o radu Upravnog odbora, Plan rada i finansijski plan za period 1.6-31.12. 2017. godine, donesena je odluka o članstvu i iznosu članarine za fizička i pravna lica i koncept dopisa koji će se uputiti na adrese svih relevantnih subjekata iz djelokruga rada Udruženja.

Najava stručnog savjetovanja

Stručno savjetovanje Auto-škole u funkciji sigurnosti/bezbjednosti saobraćaja -stanje i perspektive: biće održano u Kakanjuz, u Amfiteataru, u objektu bivšeg motela Premium. Kotizacija za stručno savjetovanje iznosi 50 KM po učesniku i uplaćuje se na račun udruženja CSSM ili u prostorijama udruženja. Iznos kotizacije pokriva troškove organizacije savjetovanja i troškove ručka u pauzi savjetovanja. Kontakt i registracija: 032 553 753, Emina Hadžić. U cilju kvalitetne organizacije potrebno je registraciju za učešće na savjetovanju i uplatu kotizacije izvršiti što je moguće prije, a najkasnije do 26.06.2017. godine.

Teme stručnog savjetovanja

Teme koje će tokom savjetovanja biti prezentirane su: Značaj i uloga auto-škola za sigurnost/bezbjednost saobraćaja (Prof.dr Mirsad Kulović), Analiza stanja pravne regulative i stručno-praktičnih iskustava u oblasti bezbjednosti saobraćaja (Prof.dr Danislav Drašković, Prof.dr Mirsad Kulović), Auto-škole - uspješni privredni subjekti i/ili odgovorne društvene institucije (Josip Topić), Vozački ispiti – stanje, problemi, perspektive (Akif Smailhodžić) te Iskustva u radu auto-škola i prijedlozi mjera za poboljšanje (Predstavnici auto-škola: A. Jukanović, Tuzla, M. Mešić, Maglaj, M.Ahmetspahić, Zenica, B.Vidović, Banja Luka, Velid Alibašić, Sarajevo, T.Bagarić, Tomislavgrad, S.Kulović, Kakanj).

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u