KakanjLive | Četvrtak, 09.07.2020. godine

Cementara opet školarcima donirala informatički kabinet

08.06.2018. - Tvornica cementa Kakanj po šesti puta donirala je opremu za Kabinet informatike u nekoj od kakanjskih škola. Ovoga puta donacija je završila u kabinetu Osnovne škole „Mula Mustafa Bašeskija“

Donaciju sačinjava petnaest računara sa pratećom opremom. Ovo je ukupno šesta donacija informatičkog kabineta kakanjskim školama. Do sada je Tvornica cementa na području Kaknja kabinete informatike opremila u četiri osnovne i dvije srednje škole. Donaciju je zvanično uručio Izudin Neimarlija, izvršni direktor za proizvodnju i tehnička pitanja.

Ulaganja Tvornice cementa Kakanj u obrazovanje su kontinuirana što stalno potvrđujemo našim nastojanjima da mladima našeg grada obezbijedimo što bolje uslove za moderan pristup učenju i obrazovanju. Vremena su takva da bi sve škole morale imati informatičke kabinete jer su moderne tehnologije danas sastavni dio svih naših aktivnosti u životu. Umijeće rada na računaru spada u osnovnu pismenost. U ovom kabinetu i na ovim računarima razvija se budućnost naše zajednice, odnosno budući stručnjaci u raznovrsnim poljima koji će, koristeći se novim tehnologijama, unositi napredne ideje i zamisli u naše živote,“ kazao je Neimarlija.

Do sada se nastava informatike odvijala u jako teškim uslovima, radili smo na opremi koja je stara sedamnaest godina. Ovi računari nama i našoj djeci predstavljaju veliko bogatstvo i odskočnu dasku za sigurnu budućnost. Ogromno je olakšanje kada ja kao nastavnik mogu praktično raditi sa djecom sve u skladu sa najnovijim trendovima i tehnologijama ovog predmeta. Od srca se zahvaljujem našoj Cementari na ovoj zaista hvale vrijednoj gesti,“ izjavila je ovom prilikom Senaila Selimović, nastavnica informatike.

Tvornica cementa Kakanj redovno prati potrebe naše škole i svake godine pruža podršku svim našim aktivnostima i projektima. Ispred svih naših učenika, njihovih roditelja i nastavnika iskreno se zahvaljujem Upravi i kolektivu TCK za ovu današnju veoma vrijednu donaciju kao i za svu dosadašnju pomoć koju nam je pružala u proteklim godinama kroz kontinuirano pružanje podrške i sredstava za realizaciju svih naših obrazovnih poduhvata,“ rekao je Suad Čeliković, direktor OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ Kakanj koja je po broju učenika druga najveća škola u Kaknju.

Kao društveno odgovorna i jedna od najuspješnijih kompanija u BiH, Tvornica cementa Kakanj je maksimalno posvećena poticaju razvoja društvene zajednice i njen je istinski partner. Svake godine TCK izdvaja značajna finansijska sredstva za različite vidove pomoći i podrške općini Kakanj i mjesnim zajednicama u okruženju na polju obrazovanja, zdravstva, kulture i sporta.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u