KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Čelik uspješniji od Rudara

20.02.2016. - Golovima Selimovića i Dedića Čelik rješio pitanje pobjednika u prvom poluvremenu

celikrudar (1)Foto:www.sportzdk.ba

Čelik i Rudar iz Kaknja pred oko 150 gledalaca na Bilinom polju odigrali su prijateljsku utakmicu.

U 21. minuti Rudar je nakon prekida zaprijetio. Lopta se odbila od odbrane Čelika, došla do Šerifa Hasića koji sa 5 metara puca za malo pored gola.

U 30. minuti Mahir Karić je poveo akciju, pronašao Dedića na desnoj strani. Ovaj je probio bok gostiju, a potom asistirao za Selimovića kojem nije bilo teško sa tri metara pogoditi mrežu Rudara.

U 33. minuta Anel Dedić majstorski je izveo slobodan udarac i sa nešto više od 30 metra pogodio malu mržicu lijeve strane gola Rudara.

Rudar je u finišu prvog poluvremena uspio doći do prvog kornera i poluprilike ali je Semir Bajraktarević uspio izbiti loptu na putu prema golu.

Počelo je 2. poluvrijeme. Kod Rudara su umjesto Neimarlije i Topalovića u igri su Gafurović i Durmić.Rudar je u 56. minuti zaprijetio nakon lijepe akcije Huseinspahića koji je pronašao Kulovića, a ovaj glavom iz teške pozicije šutirao pored gola.

U 60. minuti sudija Softić trebao je suditi penal za Rudar nakon što je neko iz odbrane Čelika u skoku rukom blokirao udarac Idriza Džafića.
Huseinspahić je pucao sa desetak metara ali je prečka spasila Čelik. U 84. minuti odličan šut Idriza Džafića sa oko osam-devet metara iskosa gađao je pod prečku ali je Adi Adilović izvadio loptu i poslao u korner. Rudar je u završnom dijelu utakmice napravio pritisak na zadnji red Čelika koji nije rezultirao utješnim golom, tako da je završilo 2:0 za domaće.

Čelik - Rudar 2:0

Strijelci: 1:0 Selimović (30), 2:0 Dedić (33).

ČELIK: A. Adilović, G. Popović, Kojić, Đidić, Bureković, Hećo, Bajraktarević, Dedić, Karić, M. Popović, Selimović. Trener: Elvedin Beganović. Na klupi su: Bukvić, Pezer, Grahovac, Šabanović, Duraković, Imamović, Imamović, H. Adilović, Ajan.

RUDAR: Jović, Sarvan, Alić, Čizmić, Goralija, Hasić, Topalovič, Džafić, Neimarlija, Huseinspahić, Kulović. Trener: Nijaz Kapo. Na klupi su: Mujagić, Gafurović, Bajramović, Hrustanović, Đuđo, Durmić, Čehajić, Salković, Smolo.

SPORTZDK

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u