KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Čelebić bez primljenog gola

26.04.2017. - Ajdin Čelebić je sticajem okolnosti branio protiv Sloge i Čapljine i ostao nesavladan

ajdincelebic_edinbegovacAjdin Čelebić i Edin Begovac

Kada su u zimskom prelaznom roku ostali bez prvog golmana Saliha Hinovića i njegove prve zamjene Edina Mujagića, struka i rukovodstvo Rudara iznenada se našlo na mukama.Tek posljednjeg dana prelaznog roka angažiran je crnogorski internacionalac Aleksandar Nikolić, kojem su pridruženi povratnik iz Mladosti Ajdin Čelebić i junior Adin Skopljaković. Aleksandar Nikolić već na pripremnim utakmicama pokazuje da je njegov angažman pun pogodak, što je potvrdio i na šest prvenstvenih utakmica na kojima je primio samo dva gola. Zbog isključenja na utakmici protiv Sloge i ozljede prsta na zagrijavanju uoči početka meča sa Čapljinom, Nikolić je svoje mjesto prepustio mladom Ajdinu Čelebiću, koji je u prvom dijelu prvenstva bio tek treći golman. Čelebić je sjajno obavio posao i ostao nesavladan i ugodno iznenadio sve osim trenera Rudarevih golmana, Ismara Pojskića, koji pohvalno govori trojici njegovih pulena.

-Naša odbrana je primila najmanje golova u Prvoj ligi. Sigurno velike zasluge imaju i golmani, što potvrđuje i podatak da na jedanaest utakmica nisu primili gol. Momci pošteno rade i pravi su profesionalci. Nikolić je provjeren golman i svoj kvalitet dokazao nastupima u Goraždu i Radničkom. Mnogi su bili skeptični kada je u pitanju Čelebić, koji je sticajem okolnosti zamijenio Nikolića protiv Sloge i Čapljine, ali ja nisam niti jedne sekunde sumnjao da Čeli (Ajdin Čelebić,op.a) neće biti na visini zadatka. I mladi Skopljaković je dosta napredovao i sigurno mu pripadaju velike zasluge što su juniori uvjerljivo prvi sa sedam bodova prednosti u odnosu na drugoplasirano Žepče i što su u 22 kola primilo samo devet golova!

Za uspješne odbrane i evidentan napredak Rudarevih golmana velike zasluge svakako ima i trener Ismar Pojskić, koji je prošlog ljeta angažiran iz zeničkog Rudara u kojem je jedno vrijeme bio i trener prvog tima i koji u Zenici ima privatnu Školu golmana.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u