KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Čehajić-Igra na sve ili ništa donijela gol

03.09.2017. - O golu, utakmici, derbiju, žutom kartonu i narednom gostovanju govori srijelac izjednačujućeg gola u susretu sa Bosnom-Belmin Čehajić

belmib_ceha_bosnaBelmin Čehajić, postigao drugi  gol u ovoj sezoni

Rudar i Bosna podijelili su bodove u derbiju petog kola Prve lige federacije BiH na stadionu u Kaknju. Gosti su preko Mujića došli u vodstvo u 55. minuti, a domaći su preko Belmina Čehajića poravnali rezultat 23 minute kasnije

- Prvo poluvrijeme bez mnogo prilika. Čvrsta utakmica, sa puno duela i borbe za svaku loptu. U drugom poluvremenu smo primili gol možda i našom krivicom. Nakon toga smo krenuli na sve ili ništa. Imali smo pregršt prilika, ali lopta jednosatvno nije htjela u gol i došli smo samo do boda. Mislim da smo zaslužili tri boda, ali je najbitnije da nismo izgubili u derbiju s obzirom da smo gubili 1:0, rekao je strijelac izjednačujućeg gola za Rudar, Belmin Čehajić u izjavi za Kakanjlive, a potom se osvrnuo na narednu utakmicu koju Kakanjci igraju u Bugojnu:

-Izgleda da ove sezone bolje igramo na strani. Možda je manji pritisak na nama. Ne znam ni sam razlog zašto je tako. Naravno da idemo po tri boda i novu pobjedu, jer moramo da se iskupimo za ovaj remi, kao i za onaj poraz od Orašja na domaćem terenu, rekao je  Čehajić koji je potom prokomentarisao i ''duel'' sa Hajdarovićem nakon kojeg je dobio žuti karton:

-To je bilo neoprezno od mene, malo nepromišljeno da sam nasjeo na provokaciju koje su česte u ovakvim derbi utakmicama. Inače sam u jako dobrim odnosima sa svim igračima Bosne u kojoj sam i igrao. Sve su to sjajni momci i mi se jako dobro poznajemo. Ono što je bilo na terenu tamo i ostaje.

Ovo je za dvadesetčetverogodišnjeg igrača Rudara bio drugi gol u sezoni nakon što je u prvom kolu postigao gol Bratstvu iz Gračanice. U narednom kolu Rudar gostuje u Bugojnu gdje će snage odmjeriti sa ekipom Iskre.

Edis Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u