KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Čehajić i Hrvat očekuju pobjedu u derbiju

30.08.2017. - U derbiju petog kola Prve lige Federacije BiH u nedjelju na stadionu Pod Vardom snage će odmjeriti ekipe trećeplasiranog Rudara i lidera prvoligaškog društva visočke Bosne. Pred duel ova dva tima vlada velika euforija kako u Kaknju, tako i kod komšija u Visokom. Bivši igrači Bosne, a sadašnji igrači kakanjskog Rudara Belmin Čehajić i Ibrahim Hrvat očekuju pun stadion i pobjedu zeleno-crnih

014

U derbiju petog kola Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine na stadionu Pod Vardom snage će odmjeriti kakanjski Rudar i visočka Bosna. Visočki tim je trenutno lider Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine,a kakanjski Rudar je trećeplasirana ekipa prvoligaškog društva. Za ovaj susret vlada veliko interesovanje, a rivalstvo dva komšijska kluba vlada više od 60 godina.
Igrači Rudara Belmin Čehajić i Ibrahim Hrvat su u prošloj sezoni nastupali za visočku Bosnu. U novoj sezoni nastupaju za kakanjski tim i očekuju pobjedu u komšijskom derbiju.

Belmin Čehajić

-Euforija pred nedjeljni derbi se osjeti, kako u Kaknju tako i u Visokom. Mi jedva čekamo utakmicu i nadam se da će naši navijači doći u što većem broju i pomoći nam da ostvarimo pobjedu, rekao je Belmin Čehajić u izjavi za KakanjLive i dodao:

-Dok sam bio u Bosni vladala je slična atmosfera pred duel sa Rudarom. Ova utakmica ima poseban naboj i pravi je užitak igrati i biti akter ove utakmice. Kao i Bosna startali smo dobro i nalazimo se u vrhu tabele što je prava garancija publici koja dođe na stadion da će uživati i gledati kvalitetnu utakmicu.

Ista očekivanja kao i Belmin Čehajić ima i desni bek kakanjskog Rudara Ibrahim Hrvat koji je u prošloj sezoni odigrao 27 susreta za visočki tim.

Ibrahim Hrvat

-Ostvarili smo jako važnu pobjedu na Piroti i u odličnoj atmosferi i spremni dočekujemo duel protiv Bosne. Za ovu utakmicu ne treba posebna motivacija i ko god istrči na teren u nedjelju sigurno će dati svoj maksimum kako bi došli do pobjede, rekao je desni bek Rudara Ibrahim Hrvat u izjavi za KakanjLive i dodao da nema neke velike razlike o atmosferi prije duela ova dva tima u Visokom i Kaknju:

-Prošlu sezonu sam proveo u ekipi Bosne i nema neke velike razlike kada je u pitanju euforija pred derbi. I jedni i drugu sigurno jedva čekaju početak utakmice. Bosna i ove sezone ima odličnu ekipu što su pokazali u uvodna četiri kola i za očekivati je da i ove sezone do samog kraja budu u samom vrhu Prve lige FBiH. I mi imamo isti cilj, ali idemo postepeno utakmicu po utakmicu. Siguran sam da nas očekuje kvalitetna utakmica, velika posjećenost kao i na prošlom derbiju u Kaknju i nadam se da ćemo mi na krjau imati više razloga za slavlje.

Ibrahim Hrvat i Belmin Čehajić su u prošloj sezoni bili standardni igrači visočke Bosne. Hrvat je upisao 27 nastupa, a Čehajić je odigrao 26 utakmica za visočki tim i postigao je četiri gola.

Susret između Rudara i Bosne na rasporedu je u nedjelju 3. septembra u 16:30 sati.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u