KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Buza želi pobjedu na oproštaju

03.06.2016. - U posljednjem kolu, koje se igra u subotu 4.juna/lipnja Rudar gostuje u Gračanici

radost_rudar
U posljednjem kolu, koje se igra u subotu 4.juna/lipnja sa početkom u 17 sati i 30 minuta, Rudar gostuje u Gračanici gdje će snage odmjeriti sa ekipom Bratstva.Ovaj susret nema neki poseban značaj, izuzev međusobnog prestiža

U posljednjih šest kola „Zeleno-crni“ su osvojili 15 bodova i stigli do diobe četvrtog mjesta,što je, nema sumnje, veliki uspjeh.

Zasluga je to kompletnog tima, vodstva kluba, ali i trenera Mirnesa Buze,koji je u najtežim trenucima preuzeo kormilo od Nijaza Kape.

-Moram priznati, ekipu sam preuzeo fizički veoma dobro pripremljenu i nisam sumnjao u kvalitet igrača.Uz neke manje korekcije,te veliku podršku vodstva kluba, uspio sam konsolidirati momčad i rezultati nisu izostali. Pored drastičnog skoka na tabeli, posebno me raduje evidentan napredak pojedinih igrača, prije svega, onih mlađih,koji su opravdali moje povjerenje. To se posebno odnosi na Admira Smolu i Enisa Sikiru kojeg sam prekomandovao iz juniorskog tima i to se pokazalo ispravnim potezom, istakao je trener Rudara Mirnes Buza, koji će se po završetku sezone shodno ranijem dogovoru s čelnicima kluba vratiti na poziciju sportskog direktora.

Buza želi da se pobjedom oprosti od burne sezone i posveti pripremi diplomskog ispita za zvanje PROFI trenera .

-Želja mi je da nastavimo pobjedonosnu seriju i sezonu završimo u gornjem domu. U Gračanicu idemo po bod(ove) i ja vjerujem da se moja momčad može uduprijeti jakom Bratstvu i ostati neporažena, riječi su trenera Mirnesa Buze,koji ističe da će i ova utakmica poslužiti za testiranje igračkog kadra za narednu sezonu.
Zbog tri žuta kartona pravo nastupa nema Amer Durmić,dok su povrijeđeni Hasić i Čizmić,čiji nastup je pod znakom pitanja.Potsjećamo, još od utakmice protiv Podgrmeča van stroja je lijevi bek Amel Hrustanović,kojem su stradali ligamenti skočnog zgloba.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u