KakanjLive | Petak, 26.02.2021. godine

Buza želi nastaviti pobjednički niz

27.05.2016. - U subotu 28.maja/svibnja igrači Rudara protiv Orašja igraju posljednu ovosezonsku utakmicu pred svojim navijačima i eventualnom pobjedom mogu stići do petog mjesta što sigurno ni najveći optimisti nisu mogli očekivati

rudartekst
Bez obzira što se još nakon posljednjeg kola BH Telecom Premijer lige znalo tko će napustiti prvoligaško društvo(Sloga, Branitelj i Podgrmeč,op.a), u Rudaru su ozbiljno shvatili završnicu i u posljednjih pet utakmica ostavrili četiri pobjede(Radnički, Branitelj,Podgrmeč i Sloga) i sa osvojenih 12 bodova stigli do „zlatne“ sredine na prvenstvenoj tablici.Pored (ne)očekivanog bodovnog učinka, struka je uspjela profilirati igrački kadar,što je bila želja vodstva kluba i trenera Mirnesa Buze.Neki mlađi igrači, poput Admira Smole i kapitena juniora Enisa Sikire, izbili su u prvi plan i dokazali da se na njih može računati u budućnosti, što i nije neko iznenađenje jer omladinski pogon Rudara odavno je poznat kao rasadnik talenata,od kojih su neki stigli do reprezentativnih selekcija.

Prema riječima trenera Buze i posljednja dva prvenstvena susreta protiv Orašja i Bratstva bit će u provjeri igračkog kadra i definitivnog opredjelenja za narednu sezonu. Ne znači to da se ne želi nastaviti ovaj pobjedonosni niz, bez obzira što za protivnike imaju dvije kvalitetne momčadi.

-Svi igrači su spremni za nastup. Probat ćemo do kraja nastaviti pobjedonosni jer nam je želja da se od svojih navijača oprostimo pobjedom.Također, cilj nam je da definitivno vidimo na koga možemo računati u narednoj sezoni u koju ulazimo s više ambicija i bez dvojbi kada je u pitanju igrački kadar, koji će sigurno biti reduciran i kvalitetniji u odnosu na ovo prvenstvo, istakao je Mirnes Buza,koje se prema dogovoru s vodstvom kluba vraća na poziciju sportskog direktora,a njegov nasljednik trebao bi biti poznat odmah po odigravanju posljednje utakmice u Gračanici protiv Bratstva jer su već obavljeni preliminirani razgovori s potencijalnim kandidatima.

Utakmica Rudar-Orašje igra se u subotu 28.maja/svibnja sa početkom u 17 sati i 30 minuta.Utakmicu će voditi sarajevska sudijska trojka; Semir Sarajkić, sa asistentima Edisom Šestom i Sanelom Herceglijom. Delegat utakmice je Safet Radmilović iz Goražda,a posmatrač suđenja Drago Čule iz Mostara.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u