KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Buza bez veznog reda

29.04.2016. - Zbog ozljeda upitan je nastup Gafurovića, Hasića i Topalovića u subotnjoj utakmici protiv Radničkog, koja bi trebala biti prekretnica za „Zeleno-crne“

rudartekst
Porazom u Visokom Rudar je došao u tešku poziciju i u narednih sedam kola nema pravo na kiks jer mu prijeti ispadanje iz Prve lige Federacije BiH u kojoj je jedini sudionik svih 14 sezona.Pored poraza, „Zeleno-crni“ su u komšijskom derbiju desetkovani jer je kapitenu Gafuroviću napukla kost na desnoj ruci i tek u Kantonalnoj bolnici u Zenici konstatirana je težina ozljede i stavljena langeta.Van stroja su i druga dvojica veznjaka, Šerif Hasić i Armin Topalović i trener Buza tokom cijele sedmice razmišlajo je o njihovim zamjenama. Problem predstavlja izosatank kompletnog veznog reda i teško mu je i pronaći adekvatne zamjene, pogotovo što u postojećem kadru najmanji izbor ima upravo u veznim igračima.

-Smišljam već danima kako premostiti ovaj neočekivani problem.Tu su Durmić, Huseinspahić i mladi Smolo, a tek nakon današnjeg treninga moći ću donijeti konačnu odluku o jedanaestorici koja će istrčati protiv Radničkog.Ovo nam je ključna utakmica i vrijeme je da igrači pokažu svoj karakter , da se ekipa izdigne iz krize i da napadači konačno prorade,riječi su trenera Rudara Mirnesa Buze.

Utakmica Rudar-Radnički (Lukavac) igra se u subotu 30.aprila/travnja sa početkom u 17 sati. Glavni sudija je Kenan Bajraktarević iz Orašja, pomoćnici su Mario Grgić (Odžak) i Filip Jarić (Brčko). Delegat utakmice je Vladimir Glavaš (Drinovci), a posmatrač suđenja Filip Jelavić iz Gabele.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u