KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Budućnost otvara novu stranicu Rudareve budućnosti

05.03.2016. - Pred ekipom Rudara u nedjelju veliki izazov - pobjeda nad teškim protivnikom Budućnosti iz Banovića i predstavljanje novog Rudara kojeg Kakanjci predugo čekaju

pres_serifSa Press-a na kojem je najavljena pobjeda protiv drugoplasirane Budućnosti iz Banovića

Rudar će u proljetnom dijelu prvenstva domaće utakmice igrati nedjeljom, s obzirom da premijerligaš Mladost (DK) utakmice igra subotom. Tako je prva utakmica u nastavku sezone zakazana sutra, u nedjelju u 14,30 sati kada u Kakanj dolazi Budućnost iz Banovića.Tim povodom održana je Press konferencija na kojoj su govorili: predsjednik Upravnog odbora Kluba Emir Zaimović, trener Nijaz Kapo, sportski direktor Mirnes Buza, igrač Šerif Hasić i Edin Begovac.

Zaimović očekuje pobjedu i veliki odziv publike

Emir Zaimović se zahvalio medijima koji su tokom pripremnog perioda objektivno i uz podršku pratili rad u Klubu. Izrazio je i zadovoljstvo rezultatima u prijateljskim utakmicama te radom igrača i stručnog štaba. O nedeljnoj utakmici Zaimović kaže:
- Budućnist je druga na tablici. Ozbiljna je i kvalitetna ekipa.Tradicionalno, oni su naš nezgodan protivnik. Bez obzira ne sve ne razmišljam o bilo kakvom razvoju situacije na terenu izuzev naše pobjede. U ovoj i svakoj drugoj utakmici nas jedino interesuju pobjede. Očekujem i publiku u velikom broju. Pozivam sve navijače, prijatelje Rudara, sve Kakanjce pa i simpatizere Rudara izvan Kaknja da dođu u što većem broju.

pres_nkNijaz Kapo, šef struke u FK Rudar

Kapo zna ali neće da saopšti sasatv za utakmicu

Nijaz Kapo, šef struke Rudara:
- Poslije sedam sedmica rada došlo je vrijeme da pričamo i o prvenstvenoj utakmici. U prvenstvo ulazimo maksimalno spremni i motivisani. Imali smo bezrezervnu podršku i svi su u granicama svojih mogućnosti davali maksimalnu podršku za obavljanje kvalitetnih priprema. Dobrim igrama mi ćemo vratiti povjerenje i Upravi i navijačima. Dosta znamo o ekipi Budućnosti, a ja na raspolaganju imam sve igrače izuzev Delića. Svaka je utakmica bitna, međutim na startu proljeća moramo steći samopouzdanje i ostaviti povoljan prvi dojam.Odredio sam sastav koji će početi utakmicu, međutim nikada do sada pred utakmicu to nisam javno saopštavao i ostat ću dosljedan tom principu.

serif_hasicŠerif Hasić, biće teška utakmica, borba za svaku loptu ali ćemo pobjediti

Sa ovom ekipom možemo vratiti publiku

Šerif Hasić, jedan od osam novih igrača u redovima Rudara, kaže:
- Utakmica će biti zanimljiva i privlačna iz više razloga. Klub je značajno reorganizovan a protivnik je težak. Sve se poklopilo da već na startu vidimo da li su sve promjene, od Uprave, preko stručnog i igračkog kadra urodile plodom.Mi smo deseti na tabeli, a želimo da se priključimo ekipama u vrhu.Želimo vratiti publiku. Hoćemo hiljadu-dvije ljudi na stadionu, a ne stotinu ili dvije stotine. Sa ovom ekipom možemo vratiti publiku i učiniti da klupski rad iz prethodnog perioda urodi plodom. Atmosfera u ekipi je odlična. Čim je stabilna finansijska situacija i atmosfera je OK. Učinit ćemo sve da pobjedimo Budućnost. Biće to borba za svaku loptu na veoma teškom terenu. Zato ne očekujem neku lijepu igru, ali pobjedu svakako. Neka bude i 1:0, dovoljno je jer su važna tri boda.

Zajedničko i složno navijanje

Edin Begovac je istakao da rezultat od 1:0 ne priznaje kao dobar rezultat. Traži više golova kako bi u svemu svi bili zadovoljni, posebno publika. Kaže da je obavio razgovor sa predstavnicima Gusara i Green Firma i da u nedjelju očekuje jedinstveno i složno navijanje:
- Vjerujem da će navijači u nedjelju ekipu podržati preme dogovoru, a to znači da će sa naše strane i za sve buduće, gostujuće i domaće utakmice imati našu podršku. Želim da navijači Rudara i Mladosti navijaju za ova dva kluba i da sutra na utakmicama imamo zajedno i Crvenu legiju i Gusare i Green Firm, jer bodovi na Vardi i u Doboju, i subotom i nedjeljom trebaju ostajati na domaćem kontu.

A.Zekić/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u