KakanjLive | Srijeda, 12.08.2020. godine

Brzinu prekoračilo 2730 vozača

08.11.2016. - Pojačane aktivnosti policije u Zeničko – dobnojskom kantonu tokom protekle sedmice ponovo rezultirale izdavanjem oko tri hiljade prekršajnih prijava, tačno 2998, od toga 2.730 vozača je prekoračilo brzinu

policija-auto

U vremenskom periodu od 31.10. do 07.11.2016. godine, u okviru pojačanih aktivnosti na kontroli vozača i vozila, kao i dokumentovanju i sankcionisanju prekršaja iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su kontrolisali 3.543 vozila u saobraćaju.
Prilikom naznačenih kontrola, vozačima je izdato 2.998 prekršajnih naloga.

Poražavajuće brojke

Zbog prekoračenja dozvoljene brzine kretanja vozila sankcionisano je 2.730 vozača, za 114 vozača je utvrđeno da upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola, 41 vozač je sankcionisan zbog nepropisnog preticanja, 34 vozača zbog upravljanja neregistrovanim vozilima, 25 vozača zbog upravljanja tehnički neispravnim vozilima, 23 vozača zbog upravljanja vozilima bez položenog vozačkog ispita, te 20 vozača zbog nepoštivanja obaveza prema pješacima, dok je 11 vozača zatečeno da upravljaju vozilima pod izrečenom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima.

Upozorenje za sve učesnike u saobraćaju

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona ovom prilikom još jednom upozorava sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da postupaju u skladu sa naredbama izdatim od strane policijskih službenika, da upravljaju svojim vozilima krajnje oprezno, da prilagode vožnju i brzinu kretanja vozila osobinama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama kao i stanju vozila i tereta, te na taj način doprinesu boljoj ličnoj sigurnosti i sigurnosti drugih učesnika u saobraćaju. Naročito pozivamo sve vozače da ne upravljaju svojim vozilima pod dejstvom alkohola, jer je takva vožnja čest uzrok saobraćajnih nezgoda, naročito onih sa teškim i tragičnim posljedicama.

KakanjLive

 

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u