KakanjLive | Subota, 27.02.2021. godine

Bruka i sramota vodstva visočke Bosne

19.04.2018. - Zaostala utakmica 14.kola Omladinske lige „Centar“ između juniora Bosne i Rudara u srijedu u Visokom nije odigrana zbog nedovoljnog broja igrača domaćeg tima

fotkavisoko

U Zapisnik je uvedenio samo šest igrača Bosne iz Visokog

Do prije samo dvije godine unazad slušali smo priče o tome kako i nije važan seniorski pogon i rang takmičenja u kojem se nalazi NK Bosna i da je nasuprot tome puno bitnije i strateški važnije ulagati u omladinske pogone i infrastrukturu.

NK Bosna je nažalost već nekoliko godina više politički nego sportski subjekt pa je logičan slijed takve pogrešne strategije sramotan i nesvakidašnji i nezapamćen slučaj koji se desio u 14..kolu Omladinske lige Centar grupa “A”. U zaostaloj utakmici tog kola u Visokom NK Bosna je dočekala FK Rudar Kakanj.

U normalnim okolnostima to je trebao biti derbi susret, jer je tako u svim selekcijama već zadnjih 50 godina. Kadeti su odigrali svoju utakmicu i poraženi su sa 0:1. A nakon njih su trebali na teren izaći i juniorske ekipe. Igrači Rudara i jesu izašli, ali igrača Bosne nije bilo dovoljno!?

Provjerom registracija od strane delegata Adnana Kantića iz Sarajeva prije  utakmice ustanovljeno je da NK Bosna nema dovoljno registrovanih igrača da bi se utakmica mogla regularno odigrati. Naime ,članom 40. Pravilnika o nogometnim/fudbalskim takmičenjima BiH regulirano je da utakmica ne  može početi ako jedna ekipa ima manje od sedam igrača. S obzirom da je prestavnik NK Bosne predao spisak od samo šest igrača, utakmica nije odigrana i bit će registrirana službenim rezultatom 0:3 u korist gostujućeg tima, dok će NK Bosna snositi takmičarske i disciplinske posljedice.

Bruka i sramota je ovo neviđena i nezapamćena za instituciju kakva bi trebala biti NK Bosna i poniženje za sve one prave i iskrene navijače koji i dalje na stadion Luke i klub gledaju kao na sportski kolektiv, a ne na jednu od izbornih baza i poligon za političko potkusurivanje. Takvima nije mjesto u sportu.

Visoko.com.ba/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u