KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Brkić propušta duel na Bilinom polju

27.04.2017. - Zenički Čelik će u okviru petog kola lige za opstanak u subotu na Bilinom polju ugostiti dobojsku Mladost koja u Zenici putuje oslabljena, budući da će duel sa Zeničanima propustiti vezista Goran Brkić, kao i nedovoljno oporavljeni Karahmet, dok je upitan nastup Rizvanovića i Lazića

Komšijski derbi u okviru šestog kola Lige za opstanak u subotu na Bilinom polju odigrat će zenički Čelik i dobojska Mladost. Dok je tim iz predgrađa Kaknja pratkički osigurao opstanak, Zeničanima slijedi grčevita borba za opstanak i samo im pobjeda odgovara u ovom susretu.

Duel na Bilinom polju propustit će vezista Mladosti Goran Brkić zbog tri javne opomene, a susret u Zenici će propustiti i Senad Karahmet koji neće biti spreman za duel sa Čelikom. Upitan je i nastup Lazića i Rizvanovića koji su u trenažnom procesu, ali nedovoljno spremni za svih 90 minuta.

Husref Musemić

Husref Musmić: U duel sa Čelikom ulazimo maksimalno ozbiljno

Uprkos ovim problemima trener Mladosti, Husref Musemić smatra kakao njegov tim može ponovo ostati neporažen u duelu sa zeničkim timom:

-U relativno kratkom vremenu igramo po treći put sa Čelikom. Imali smo dvije utakmice sa puno golova i bili smo kvalitetniji protivnik, posebno kući gdje smo imali vodstvo od 3:1, a na kraju je završeno 3:3. Čelik je u teškoj situaciji i za njih je ovo veoma bitna utakmica. Mi ćemo odigrati maksimalno ozbiljno i pokušati odigrati kao i na posljednjem gostovanju na Bilinom polju, a ako nam se ukaže prilika da ih savladamo sigurno je da ćemo je iskoristiti, rekao je trener Mladosti Husref Musemić.

Mladost je u posljednjih pet kola jedino poražena na Pecari (Široki Brijeg 4:0)  i u dobojskoj ekipi vlada sjajna atmosfera pred komšijski derbi.

DSC08338

Dejan Maksimović (lijevo) u društvu sa Nevenom Laštrom

-Što se tiče opstanka, on definitivno još matematički nije osiguran za nas, tako da ćemo maksimalno ozbiljno ući u ovaj susret. Cilj je da ostanemo neporaženi na Bilinom polju, rekao je kratko vezista Mladosti Dejan Maksimović.

DSC08339

Omer Musić: Na Čeliku je veliki pritisak, oni moraju napasti

-Sigurno je da je na nama manji pritisak nego na fudbalerim Čelika, ali definitivno nema opuštanja. Kao što je poznato matematički mi još nismo osigurali opstanak, tako da maksimalno ulazimo i u preostalih pet utakmica. Ako ispoštujemo dogovor iz svlačionice i postavimo se dobro na terenu kao protiv Metalleghea u Banja Luci rezultat definitivno neće izostati, jer kao što sam rekao na zeničkom timu je veći pritisak i oni moraju napadati, rekao je defanzivni univerzalac Mladosti, Omer Musić.

Vjerovatni sastav: Velić, Laštro, Galić, Isaković, Gačan, Musić, Šećerović, Ramović, Maksimović, Kuzmanović, Aganspahić.

Duel na Bilinom polju na rasporedu je u subotu 29. aprila 2017. godine u 17 sati. Meč će suditi Dragan Petrović (Banja Luka) sa asistentima Harisom Bakovićem (Sarajevo) i Enesom Đozićem (Sarajevo), a četvrti sudija je Admir Šehović (Sarajevo). Delegat susreta je Mirko Milošević (Zvornik), a posmatrač suđenja Milan Stanić (Ugljevik). 

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u