KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Brkić danas zvanično predstavljen u ljubljanskoj Olimpiji

12.06.2017. - Goran Brkić, bivši fudbaler dobojske Mladosti u petak 9. juna 2017. godine i zvanično je potpisao ugovor sa slovneskom Olimpijom iz Ljubljane. Danas je Brkić i zvanično predstavljen slovneskoj fudbalskoj javnosti.

Brkic

Nakon samo jedne sezone provedene u dobojskoj Mladosti Brkić prešao u redove ljubljanske Olimpije

Nakon sjajnih utakmica u dresu dobojske Mladosti u kojoj je u prošloj sezoni u 29 nastupa u Premijer ligi BiH postigao 10 golova i podijelio šest asistencija interes za ovim sjajnim veznjakom razornog udarca su pokazali brojni klubovi iz okruženja, a ovaj dvadesetšestogodišnji igrač se odlučio za slovenski tim. U subotu 10. juna 2017. godine obavio je i prvi trening sa novim klubom koji je održao prozivku igrača pred narednu sezonu budući da ih već krajem juna očekuju susreti u Europa ligi.

-Prije svega želim da se zahvalim ekipi Mladosti, saigračima, Upravi kluba i predjedniku na predivnoj godini koju sam proveo u ovom klubu. Veliko hvala i navijačima Crvenoj legiji. Bez svih njih ja ne bih danas bio ovdje gdje jesam, rekao je Brkić nakon potpisivanja ugovora sa slovenskom Olimpijom.

Danas je Goran Brkić i zvanično predstavljen u novom klubu, a za klupski sajt je rekao:

-Znam da je Olimpija velik i ozbiljan klub u kojem se sjajno radi. Igrati za Olimpiju za mene predstavlja veliku odgovornost ali i čast jer ovaj klub podržava armija navijača, a potom i se osvrnuo na to kako je primljen u klubu i šta misli o treneru Bišćanu:

-Trener nam želi usaditi svoju viziju i vjerujem da ćemo je lako prihvatiti. Prvi dojmovi su izvrsni. Igrači su me prihvatili savršeno tako da sam jako zadovoljan. Kao dijete sam gledao Bišćanove igre u Liverpulu tako da će ovo biti jedan poseban doživljaj za mene. Čovjek s takvom karijerom, iskustvom i karakterom može donijeti samo dobro ovom klubu.

Brkić je na kraju dodao kako će njegova porodica uskoro doseliti u Ljubljanu i kako će u danima koji su pred njim imati priliku da bolje upozna i grad.

Goran Brkić je potpisao saradnju sa ljubljanskim timom na dvije godine, a ekipa Mladosti će u narednom periodu pokušati pronaći dostojnu zamjenu za ovog sjajnog srbijanskog veznjaka.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u