KakanjLive | Četvrtak, 04.03.2021. godine

Bratstvo posljednja šansa struke i igrača Rudara

11.11.2016. - U posljednjem kolu prvog dijela prvenstva, Rudar na svom terenu igra protiv visokopozicionirane ekipe Bratstva i ima imperativ pobjede

013
Nakon nezapamćene serije poraza, pred igračima i strukom Rudara je posljednja šansa da se pobjedom protiv kvalitetne ekipe Bratstva bar donekle iskupe za slabe igre i rezultate, koji su poražavajući i zašto ne konstatirati, više nego zabrinjavajući.Toga su svjesni i trener Elvedin Beganović i njegovi izabranici, ali pitanje je da li su psihički i fizički spremni da prekinu seriju od pet uzastopnih poraza.

Ako je suditi po riječima generalnog sponzora, Edina Begovca, koji kaže da je ovaj susret biti ili ne biti i za struku i igrače, treba vjerovati da će konačno dati sve od sebe i pobjedom se oprostiti od sezone u kojoj su priredili više razočaranja nego u prethodnim godinama kada nisu imali ni blizu logističku podršku kao ove tmurne jeseni!
-Naši igrači nemaju izbora.Moraju dati maksimum snage i znanja jer nas interesiraju samo tri boda. Bez obzira na snagu protivnika i sastav tima kojeg će izvesti trener Beganović, pobjeda ne bi smjela doći u pitanje jer jedino s nova tri boda možemo mirno otići na zimski odmor, kaže Edin Begovac.

007_kobilica

Belmin Kobilica, pravi kreativac, koji zbog tri žuta kartona nije igrao u Bihaću, ponovo će sa kapitenom Gafurovićem i neumornim Topalovićem, dirigirati Rudarevom igrom, dijeli mišljenje generalnog sponzora Begovca i očekuje toliko željenu pobjedu.
-Spletom raznih okolnosti došli smo u tešku situaciju i nemamo više pravo na kiks. Moramo zbiti redove, pružiti jednu kvalitetnu partiju koja će zadovoljiti gledaoce i donijeti preokret. Ovo nam je posljednja šansa da se priključimo gornjem dijelu tabele i ja vjerujem da ćemo uspjeti savladati Bratstvo, kaže talentirani kreativac, igrač koji stvara višak i potezom izbacuje protivničku odbranu, što je upravo nedostajalo u Rudarevoj igri u posljednjih desetak utakmica.

Zbog treće javne opomene koje su dobili protiv Jedinstva, pravo nastupa nemaju Haris Đuđo, Šerif Hasić i Alidin-Dino Hajdarević i trener Beganović ima određenih kadrovskih poteškoća, ali to ne može i ne smije biti alibi za slabu igru jer na raspolaganju ima adekvatne zamjene.

Utakmica Rudar-Bratstvo igra se u subotu 12.novembra 2016.godine u 13 sati i 30 minuta.Glavni sudija je Kenan Bajraktarević iz Orašja.Pomoćnici:Mario Grgić(Odžak) i Nikola Bošnjak(Pelagićevo). Četvrti sudija:Semir Sarajkić iz Sarajeva. Delegat utakmice Mensud Drljević iz Goražda, a posmatrač suđenja Anto Sučić(Nova Bila).

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u