KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Bratstvo i Rudar na popravnim ispitima

15.03.2019. - Jedine dvije prvoligaške ekipe koje u nastavku prvenstva nisu osvojile niti jedan bod u međusobnom dvoboju u subotu na stadionu Luke u Gračanici pokušat će prekinuti proljetni post i stići do dragocijernih bodova

FadilizvinjenjeFadil Hodžić: Porazi su sastavni dio igre, ali amaterski pristup, nezalaganje i nedisciplinu u igru ne mogu trpiti

S obzirom na renome i prvoligaški staž, te igrački kadar s kojim raspolažu nekadašnji prvotimci sarajevskog Željezničara , iskusni i prekaljeni Nikola Nikić, odnosno mladi i ambiciozni Fadil Hodžić, ovakav loš start Bratstva i Rudara doista predstavlja veliko iznenađenje. Njihov subotnji međusobni okršaj predstavlja popravni ispit za igrače,ali i trenere. Toga su svjesni u oba tabora i sigurno će sve učitiniti da prekinu proljetni post i dođu do prvih bodova u drugom dijelu prvenstvene sezone.
Loš start, posebno domaći porazi od TOŠK-a (Bratstvo,op.a.) i Novog Travnika(Rudar), uticali su na atmosferu u svlačionicama oba tima,kao i na nezadovoljstvo kod navijača koji s pravom negoduju na igre i učinak svojih ljubimaca.

Trener Rudara Fadil Hodžić, koji je poslije debakla od Novog Travnika preuzeo odgovornost za poraz i dao mandat na raspolaganje, dobio je podršku vodstva kluba , ne krije svoje razočarenje odnosom i učinkom igrača.

-Porazi su sastavni dio igre, ali amaterski pristup, nezalaganje i nedisciplinu u igru ne mogu trpiti.To sam u analizi utakmice rekao igračima i to im više neću tolerisati.Igrat će samo oni koji su spremni dati maksimum, imati pošten pristup, izvršavati postavljene zadatke jer samo tako možemo izaći iz krize rezultata. Znam da nas u Gračanici čeka teška, iscrpljujuća borba i naelektrisana atmosfera, ali nema predaje unaprijed jer su i nama bodovi itekako potrebni.Vjerujem da će igrači koji dobiju moje povjerenje dati sve od sebe i uspjeti doći do povoljnog rezultata, kazao je trener Rudara Fadil Hodžić.

Zeleno-crni će u Gračanici igrati u znatnom izmijenjenoj početnoj postavi. Struka Rudara ne može računati na Bajru Spahića, koji ima akumulirana tri žuta kartona i automatsku zabranu neigranja jedne utakmice, dok je Amel Neimarlija poslije utakmice i poraza od Novog Travnika odlučio prestati s aktivnim igranjem ili kako je na zvaničnoj klupskoj stranici objavljeno „objesio kopačke o klin“ ! U tim se vraćaju Omer Musić, Mirza Kovač, Admir Fočo i Adnan Hrelja, koji su zbog dobivenih kartona na utakmici u Jajcu pauzirali protiv Novog Travnika, što je sigurno umnogome uticalo na slaboRudarevo izdanje jer je riječ o igračima koje krasi borbenost, energija i agresivnost, koja je upravo nedostajala Zeleno-crnima protiv Novotravničana.

Utakmica Bratstvo – Rudar igra se u subotu 16.marta sa početkom u 15,00 sati. Glavni sudija je Ilija Živković iz Orašja, pomoćnici su Hasan Nanić (Bužim) i Edin Zjakić (Bihać), dok je dužnost četvrtog sudije povjerena Kenanu Bajraktareviću iz Orašja. Posmatrač suđenja bit će Željko Perić iz Mostara,a delegat utakmice Anto Kobaš iz Tolise kod Orašja.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u