KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Bosna i Rudar za prestiž i prvu poziciju

06.10.2016. - Derbi desetog kola Prve lige Federacije BiH igra su u Visokom, gdje će snage odmjeriti stari rivali čiji su dvoboji oduvijek bili zanimljivi i neizvijesni

bosnarudar_najavaDetalj sa ovogodišnje Kup utakmice u Kaknju kada je u regularnom toku utakmica završena rezultatom 2:2

Nažalost, odavno Bosna i Rudar nisu ono što su bili i ozbiljnije konkurisali za povratak u premijerligaško društvo.Ove sezone startovali su veoma dobro i nalaze se među vodećim kvartetom i subotnji susret u Visokom s pravom se može pored komšijsakog nazvati i derbijem kola, pa čak i jesenje sezone. Pored prestiža, ovaj dvoboj ima dimenziju više jer pobjednik po svoj prilici preuzima čelnu poziciju i ostaje glavni kandidat za naslov jesenjeg prvaka. Iz oba tabora stižu optimistične najave i nema sumnje da će svi oni koji dođu na stadion u visočkim Lukama uživati u jednoj zanimljivoj utakmici u kojoj nema izrazitog favorita.

Trener Rudara Elvedin Beganović, pod čijim vodstvom Zeleno-crni još nisu osjetili gorčinu poraza, očekuje da će komšijski derbi proteći u korektnom nadmetanju i da će njegova ekipa i poslije ovog kola ostati neporažena.

-S obzirom na rivalstvo i važnost meča, utakmica sigurno neće biti lijepa za oko, ali vjerujem da će oba tima pružiti svoj maksimum i u derbiju pokazati šta znaju i umiju.Moja je želja da igra bude u prvom planu, bez neželjenih startova, da igrači igrom i ponašanjem daju ljepotu derbiju u kojem će gledaoci uživati, a ne da utakmica ode u neželjenom smjeru. Nadam se da će biti dobra utakmica i da će bolji pobijediti.Nadam se da će to biti moja ekipa i da ćemo osvojiti nove bodove na strani, optimist je trener Rudara Elvedin Beganović.

Prema riječima trenera Beganovića, atmosfera u Rudaru je dobra, pogotovo poslije prošlonedjeljne utakmice iz koje su izvukli pouke i vratili samopouzdanje, što je veoma bitno uoču subotnjeg komšijskog derbija u kojem će na raspolaganju imati sve igrače,izuzev lakše ozlijeđenog Topalovića, čiji je nastup pod znakom pitanja.U tim se vraćaju kapiten Zlatan Gafurović i prvi strijelac Igor Aničić, čije se odsustvo na utakmici proti  Bosne Sema itekako osjetilo i njihovo iskustvo sigurno će mnogo značiti u najtežem jesenjem gostovanju, što priznaje i trener Beganović.

Utakmica Bosna –Rudar igra se u subotu 8.oktobra/listopada sa početkom u 15 sati.
Glavni sudija je Sabrija Topalović iz Zenice.Pomoćni suci su Sahib Smriko (Zenica) i Armin Ćerić (Čapljina).Četvrti sudija je Sanel Grljević iz Mostara, a dodatni suci iza gola Mateo Musa (Čitluk) i Frano Jelić (Široki Brijeg). Delegat utakmice je Zoran Biletić iz Stoca, a posmatrač suđenja Muamer Bureković iz Zenice.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u