KakanjLive | Srijeda, 25.11.2020. godine

Bosansko narodno pozorište na velikoj sceni u Kaknju

18.11.2015. - U velikoj sali Doma kulture 26. novembra sa početkom od 19:00 sati, skoro kompletan glumački ansambl Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice, igra Nušićevu “Gospođu ministarku”

gosp_ministarka

Iz javne ustanove za kulturu sa ponosom najavljuju izvedbu predstave “Gospođa ministarka”. Ova čuvena Nušićeva komedija smjelo govori o uticaju politike na društvo, stalnoj smjeni vlasti i pojedincima koji zloupotrebljavaju politički položaj za isključivo lične interese. U ovoj inscenaciji predstave, rediteljka je željela Živku prikazati kao socijalno inteligentnu i snalažljivu ženu, koja stoji u sjeni svoga muža ministra, ali zapravo ona vuče sve konce.

U predstavi igra skoro cijeli glumački ansambl pozorišta, kao i nekoliko stalnih saradnika. Scenografija i kostimografija povjerena je dugogodišnjoj saradnici BNP-a Sabini Trnki, dramaturg predstave je Hasan Džafić, saradnica na scenskom pokretu je Sanja Burić, saradnik na govoru je Radovan Knežević, dok je izbor muzike radila rediteljica predstave Slađana Kilibarda.

Cijena ulaznice za predstavu “Gospođa ministarka”je 7,00 KM.

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u