KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Boris Pavić novi trener Rudara

24.09.2017. - Nakon petnaestodnevnog pregovaranja s više poznatih trenera, čelnici Rudara odlučili povjerenje ukazati Sinjaninu Borisu Paviću s kojim je dogovorena saradnja do kraja ove prvenstvene sezone

pavictekst

Nakon smjene Elvedina Beganovića, Uprava Rudara nije žurila u angažiranju novog trenera jer je sportski direktor Mirnes Buza privremeno preuzeo vođenje prvog tima. U kombinaciji za Beganovićevog nasljednika bilo je desetak kandidata, među kojima i neka poznata imena koji su radili u premijerligaškim klubovima. Čelnici kluba odlučili su ovu delikatnu dužnost povjeriti 43-godišnjem Sinjaninu Borisu Paviću, koji je u dva navrata vodio Čelik i premijerligašku momčad Viteza.

-S Pavićem smo dogovorili suradnju do kraja tekuće sezone, a ukoliko obje strane budu zadovoljne ostvarenim ciljevima , ostaje opcija da se ista produži jer je obostrana želja rad na duže staze. Pavić će sutra (ponedjeljak) održati prvi tre ning, nakon čega će biti održana press konferencija i njegovo zvanično predstavljanje medijima, kazao je predsjednik Upravnog odbora Rudara Emir Zaimović, koji je zajedno sa Edinom Begovcem, generalnim sponzorom kluba, dogovorio suradnju sa novim šefom Rudareve struke.

Boris Pavić dobro je poznato ime bosanskohercegovačkoj sportskoj javnosti jer je svojevremeno igrao u zeničkom Čeliku, a kao trener u dva navrata spasio Zeničane od ispadanja iz BH Telecom Premijer lige BiH. Također, s dosta uspjeha je vodio i premijerligašku momčad Viteza i kotira kao jedan od boljih stručnjaka, koji preferira ofanzivni stil igre i gvozdenu disciplinu.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u