KakanjLive | Ponedjeljak, 01.03.2021. godine

Boris Pavić-Moramo redefinirati naše ciljeve

08.10.2017. - Ekipa kakanjskog Rudara je ponovo prosula domaće bodova, odnosno čak deset u dosadašnjih šest utakmica na stadionu Pod Vardom. Nakon susreta sa Igmanom u kratkoj izjavi za KakanjLive trener Rudara Boris Pavić je rekao kako se moraju redefinirati ciljevi Rudara koji su nerealno postavljeni pred start sezone, ali je i dodao da neki igrači ne pružaju ono što se od njih očekuje i za što su plaćeni.

DSC06109

Kakanjski Rudar je u okviru desetog kola Prve lige Federacije BiH na domaćem terenu remizirao sa Igmanom iz Konjica odigravši 1:1. U deset kola Rudar je ''prokockao'' čak deset bodova na domaćem terenu, što je i previše za ekipu koja je pred sami start sezone najavila borbu za sami vrh prvoligaškog drštva.

Boris Pavic

-U utakmicu nismo ušli na željeni način. Vrlo lako su kontrolirali našu igru posebno u prvih 25 minuta gdje su već tada uz malo više prisebnosti mogli imati vodstvo od 1:0. U drugom poluvremenu kada smo se otvorili i kada smo počeli igrati stigao nas je taj eurogol. Bili smo premekani u duelu, lako smo gubili lopte. To su stvari koje nas definitivno upozoravaju. Nakon ove utakmice i nakon desetak dana rada sa ovom ekipom moram kazati da moramo redefinirati ciljeve i da mi nismo ekipa koja se predstavljala uoči sezone s tim ciljevima koji su po meni nerealno postavljeni. Potrebna je renovacija ovoj ekipi. Neki igrači definitivno ne pružaju ono što se od njih očekuje i ono za što su plaćeni i u tom smislu moramo djelovati jer čekaju nas vrlo teške i zahtjevne utakmice'', rekao je nakon susreta trener kakanjskog Rudara Boris Pavić koji je i ovaj susret posmatrao sa tribina budući da još uvijek nije gotova licenca za ovog Sinjanina.

Adis Obad

Trener Igmana je bio zadovoljan osvojenim bodom iako kaže da ostaje žal što njihova ekipa nije uspjela doći do punog plijena.

-Prvo bih čestitao svojim igračima na teško osvojenom bodu iako smo mogli doći i do punog plijena. U utakmici smo se opredjelili na kontre i polukontre, a u pojedinim momentima smo i previše žurili. Imali smo nekoliko situacija i da prije dođemo do gola, ali kada sve sagledamo ja sam zadovoljan iako možda i možemo žaliti što nismo osvojili tri boda u ovom susretu, rekao je trener Igmana Adis Obad u izjavi za KakanjLive.

U narednom kolu Rudar gostuje Slogi iz Siminog Hana i ovo će biti veliki ispit za ekipu Rudara koja je u dosadašnjih 10 kola Prve lige Federacije BiH u potpunosti razočarala svoje navijače, ali i Upravu kluba koja je uložila mnogo u novu ekipu. Igman će na domaćem terenu ugostiti mostarski Velež.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u