KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Borac savladao Mladost u generalci

13.07.2019. - Banjalučani su rezultatom 2:0 savladali izabranike trenera Beganovića u generalnoj probi pred početak prvenstva u Premijer ligi Bosne i Hercegovine

boracmladost
U vrlo teškim uslovima igrači Borca pružili su bolju igru i zasluženo pobijedili. U prvom poluvremenu skoro i da nije bilo prilika za postizanje golova. Banjalučani su poveli u 41.minuti golom Markovića, koji je prisebnim udarcem iz gužve savladao Emila Velića.U nastavku Mladost ima veći posjed lopte, češće je prijetila golu gostiju, ali bez izrazitijih prilika,izuzimajući one Nemanje Dragutinovića i mladog Anesa Hrustanovića, koje nisu uspjeli realizirali. U završnici igrači Borca uspijevaju uspostaviti terensku ravnotežu i nakon jedne lijepe akcije u 85.minuti golom rezerviste Jakupovića postižu i drugi pogodak za konačnih 0:2. Banjalučani su zasluženo trijumfovali i pokazali da spremno dočekuju start nove sezone.
I ova utakmica je pokazala da će se odlazak Arežine, Guzine, Welboka, Boje, Markovića, Asanija i Anđušića teško nadoknaditi i da trener Beganović nema adekvatne zamjene.Protiv Borca Mladost je igrala u sastavu; Velić, Nikolić, Bajić, Isaković, Hreljić, Horić, Atajić, Hiroš, Fanimo,Mujarić i Crnički, dok su u drugom poluvremenu šansu dobili i ostali kandidati za prvu postavu.

Potsjećamo, ovo je bila peta kontrolna utakmica u pripremnom periodu, od kojih su dvije riješili u svoju korist (Sarajevo 2:1 i Bratstvo 4:0), dvije remizirali (Željezničar 0:0 i Budućnost 0:0 i pretrpjeli jedan poraz od Borca u generalci(0:2).

Prvenstvena sezona počinje 20.jula 2019.godine kada Mladost gostuje u Vrapčićima,gdje će snage odmjeriti s povratnikom u premijerligaško društvo, ekipom Veleža.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u