KakanjLive | Srijeda, 27.05.2020. godine

Bilo jednom na Balkanu gostuje u Zenici

07.03.2017. - Vrhunski kakanjski kulturni proizvod – koncert filmske muzike “Bilo jednom na Balkanu” gostuje u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica

bilojednzenica

Koncert domaće filmske muzike pod nazivom “Bilo jednom na Balkanu” gostuje 9.marta 2017.godine u 20:00 sati u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica. Radi se o kakanjskom kulturnom proizvodu koji je zbog svoje kvalitete tražen i interesantan i publici u drugim gradovima. Radi se o savremenom interaktivnom umjetničkom događaju.

Podsjetimo, premijera koncerta “Bilo jednom na Balkanu” na kojoj je nastupilo više od 100 učesnika upriličena je 24.novembra 2016.godine na velikoj sceni Doma kulture Kakanj. Koncert je otvorila Halima Čehajić numerom “Uspavanka” iz filma “Ničija zemlja”, potom je uslijedila numera “Il’ je vedro il’ oblačno” iz filma “Remake”, zatim Hor “Bostan” oduševljava publiku numerom “Kad’ procvatu behari” iz filma “Nafaka”, i tako redom…Publika je imala priliku uživati u numerama iz kultnih filmova “Otpisani”, “Underground”, “Nafaka”, “Gori vatra”, “Ničija zemlja”, “Remake”, “Kod amdiže Idriza”, “Ivkova slava”, “Ko to tamo peva”, “Sjećaš li se Dolly Bell”, “Otac na službenom putu”, “Zona Zamfirova”, “Kuduz”, te TV serijala serijala “Vratiće se rode”, “Bolji život”, “Vruć vetar”, “Salaš u malom ritu”, “Petrijin vijenac”, “Gruntovčani” i “Sivi dom”. Prepoznatljivu temu iz filma “Otpisani” je upotpunila glumačka scena iz istoimenog serijala o ilegalnoj kupovini oružja koju su odigrali glumac BNP-a iz Zenice Nusmir Muharemović, glumac Mirza Bajramović i polaznik Dramskog studija Saša Vasiljević. Bila je to noć o kojoj će se dugo pričati u Kaknju jer ovaj projekat povezuje muziku, glumu i projekciju filmova na jedan nesvakidašnji način. Sva mjesta u Domu kulture su bila zauzeta, a postavljene su i dodatne stolice za publiku. Oko 450 gostiju je uživalo u umjetničkim izvedbama poznatih numera iz kultnih domaćih filmova. Ovo je dokaz da se uz malo truda, volje i zajedničkog rada može napraviti veliki projekat koji će biti prepoznatljiv širom BiH.

Uz Javnu ustanovu Kulturno-sportski centar Kakanj, u realizaciju projekta uključeno je nekoliko različitih organizacija: lokalno kulturno-umjetničko društvo, muzički bendovi, Gradski hor, Hor “Bostan”, Crkveni hor, Dramski studio Kakanj, Škola glume Kakanj, Rudarska limena glazba, Tamburaški orkestar, Udruženje građana “Alternative” i drugi.

Između ostalih, projekat su podržali Federalno ministarstvo kulture i sporta i Općina Kakanj.
Ideja za ovaj projekat potekla je od, kakanjskog muzičara Darka Lekića.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u