KakanjLive | Nedjelja, 06.12.2020. godine

BiH - Litvanija na stadionu u Doboju

06.05.2016. - “Mladost” će biti domaćin reprezentativnog nastupa naše nogometne U-16 reprezentacije u meču protiv Litvanije.

stadion_tekstJoš jedan veliki događaj u Kaknju: FK “Mladost” Doboj Kakanj domaćin reprezentativnog nastupa naše nogometne U-16 reprezentacije u meču protiv Litvanije

Iz Fudbalskog kluba “Mladost” Doboj Kakanj stiže još jedna lijepa vijest. “Mladost” će biti domaćin reprezentativnog nastupa naše nogometne U-16 reprezentacije u meču protiv Litvanije.

Utakmica se igra u utorak 10. maja 2016. godine, sa početkom u 11:00 sati, na stadionu u naselju Doboj. Ulaz je besplatan.

”Ovo je još jedno priznanje i potvrda sjajnog rada u našem kolektivu. Obećavam da ćemo biti pravi domaćim mladim fudbalerima naše domovine i Litvanije, a onda vjerujem u skorijoj budućnosti i starijih reprezentativnih selekcija. Ovom prilikom pozivam sve građane Kaknja na ovaj praznik fudbala u našem gradu”, rekao je u izjavi za fkmladost.ba sportski direktor Kluba Enes Bistrivoda.

Ovo je još jedan u nizu lijepih i velikih događaja koji se posljednjih godina dešavaju u Kaknju. Sve građane Kaknja i građane drugih općina i gradova pozivamo da prisustvuju ovoj utakmici kako bismo zajedno podržali našu reprezentaciju.

Podsjetimo, Kakanj je prošle godine ugostio mladu reprezentaciju Bosne i Hercegovine koja je na stadionu FK “Rudar” igrala prijateljsku utakmicu sa Turskom, te je bio i domaćin priprema rukometnih reprezentativnih juniora.

Ove godine Kakanj je bio domaćin testnog okupljanja košarkaških kadeta BiH pred Svjetsko prvenstvo u košarci koje će početi 23. juna u Španiji. Kadetska reprezentacija BiH koju vodi Josip Pandža će se ponovo vratiti u Kakanj 16. maja kada počinje drugi dio priprema sa kandidatima koje selektor odabere nakon testnog okupljanja, a koji će i nastupati na Svjetskom prvenstvu u Španiji. U okviru pomenutih priprema, u Sportskoj dvorani Kakanj će se odigrati i dvije prijateljske međunarodne utakmice protiv Egipta i jedne od tri najbolje svjetske reprezentacije – Turske, 26. maja.

PRESS OPĆINE KAKANJ

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u