KakanjLive | Ponedjeljak, 13.07.2020. godine

Biblioteka-Nedovršene priče Ajle Nizić

21.02.2017. - Promocija knjige održat će se u Srijedu, 22. februara 2017. godine, sa početkom u 18,00 sati u Gradskoj biblioteci Kakanj

priceajletx

Ajla Nizić je imala samo četiri godine kada su njeni roditelji saznali da boluje od karcinoma. Životnu dramu koju je tako rano preživjela ova hrabra djevojka opisala je u knjizi "Moja nedovršena priča".

U svom autobiografskom djelu opisala je vrijeme kada su joj ljekari, sumnjajući na zapetljaj crijeva, otkrili tumor za koji su analize na Medicinskom fakultetu pokazale da je zloćudan. Uslijedile su mukotrpne hemoterapije i višegodišnje kontrole, ljekarski tretmani koji su od ove djevojčice napravili pravog malog heroja.

Ajla je neumorna u svojoj želji da pomogne i drugoj djeci koja se suočavaju sa ovom teškom bolešću.

O dramatičnom preokretu u njenom životu i duhovnom sazrijevanju, suočavanju sa fazama izlječenja, kao i zapažanjima, te ljubavi, snazi, nadi, druželjubivosti, "bosnoljublju" i navijačkim strastima saznat će svi oni koji pročitaju Ajlinu knjigu.

Promocija knjige održat će se u Srijedu, 22. februara 2017. godine, sa početkom u 18,00 sati u Gradskoj biblioteci Kakanj.

Pozivamo građane Kaknja, posebno mlade da dođu i čuju Ajlinu nedovršenu priču.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u