KakanjLive | Srijeda, 03.03.2021. godine

Belmin Kobilica ponovo u Rudaru

12.07.2016. - Nakon jedne sezone provedene u Mladosti,Belmin Kobilica se odlučio na povratak u svoj matični klub u kojem je i stekao afirmaciju

belmin_kobilica

Ekspedicija Rudara na Ponijerima od danas je brojnija za jedno poznato nogometno ime. Naime, nakon jedne sezone provedene u redovima Mladosti, Belmin Kobilica se odlučio na povratak u svoj matični klub u kojem je i stekao afirmaciju. Kobilica je protekle sezone odigrao samo sedam utakmica, odnosno 370 minuta, čime nije bio zadovoljan i na preporuku trenera Rahimića, ali i vlastitu želju, ponovo će nositi zeleno-crni dres. S obzirom da se radi o velikom znalcu, klasičnom playmekeru, kakav upravo nedostaje Rudaru, njegov povratak predstavlja veliko pojačanje za momčad trenera Elvedina Beganovića.

Prema riječima sportskog direktora Rudara Mirnesa Buze, u narednim danima treba očekivati dolazak još jednog štopera čime će definitivno biti kompletiran roster za novu sezonu.
Po povratku s Ponijerima, prvom timu će se priključiti i tri najtalentovanija juniora, o čemu će odluku donijeti koordinator Omladinskog pogona Amel Kozlo i trener Ramiz Husić.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u