KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Belmin Kobilica-Najveća želja je da sa Rudarom izborim plasman u Premijer ligu

08.06.2018. - Kakanjski Rudar je sezonu okončao na skromnoj sedmoj poziciji Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine sa 42 osvojena boda, a jedan od najboljih igrača Rudara i ove sezone bio je kapiten Belmin Kobilica koji je na svom kontu imao osam golova uz isto toliko asistencija.

Belmin Kobilica

Iako je Rudar sezonu okončao na sedmoj poziciji i možda razočarao ljubitelje fudbala u Kaknju, imajući u vidu da su okosnicu tima činili domaći igrači rezultat mora biti zadovoljavajući.  

-Kada sve rezimiramo mislim da na kraju možemo biti zadovoljni učinkom jer liga je ove sezone bila daleko kvalitetnija nego prethodnih godina. Igrali smo dobar fudbal i možda zaslužili i bolju poziciju na tabeli, ali na kraju šta je tu je, moramo biti zadovoljni, rekao je Belmin Kobilica na početku razgovora za naš portal i dodao da je zadovoljan ličnim učinkom u ovoj sezoni:

-Mogu biti zadovoljan ličnim učinkom posebno u prvom dijelu sezone, ali uvijek se može i mora bolje i ka tome težim i ja i saigrači u Rudaru.

Kobilica je u protekloj sezoni imao priliku da igra pod vodstvom Elvedina Beganovića i Fadila Hodžića za kojeg kaže da je unio dosta svježine u redove Rudara.

-Šef Fadil je unio dosta svježine u ekipu i pod njegovim vodstvom smo zaigrali mnogo bolje. Podigao je atmosferu i profesionalizam u timu na maksimalni nivo i samim tim ostvario dobre rezultate. U posljednjih nekoliko kola smo zaigrali mnogo bolje, ali nemamo za čime žaliti. Dobri rezultati su samo uvretira za narednu sezonu gdje uz par pojačanja možemo pokazati sigurno više nego prethodne sezone.

Kobilica je dodao da mu je najveća želja da sa Rudarom izbori plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

-Ja ću najvjerovatnije ostati u Rudaru jer je to moja želja, ali najveća želja je da sa Rudarom izborim plasman u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Dodatni motiv je što će klub uskoro proslaviti stoti rođendan, pa bi bilo lijepo da baš za taj jubilej ostvarimo plasman u elitni rang bh fudbala. To je san svih uposlenika u FK Rudar Kakanj, nas igrača i navijača koje ćemo nadam se obradovati u narednim godinama.

Kapiten Rudara je na kraju dodao kako je ekipa Sloge zasluženo osvojila Prvu ligu Federacije i izborila promociju u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. 

-Sloga je zasluženo ušla u Premijer ligu BiH. Imali su najviše želje, motiva, ali i kvalitetnih igrača. Opravdali su ulogu favorita i zasluženo su sada u eliti. Želim im sve najljepše u novoj sezoni, rekao je Kobilica.

U ovoj sezoni dvadesetpetogodišnji kapiten Rudara je upisao 24 nastupa i postigao je osam golova uz osam asistencija, a pored Rudara nosio je i dres dobojske Mladosti u kojoj je upisao 17 nastupa i postigao tri gola uz dvije asistencije.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u