KakanjLive | Petak, 26.02.2021. godine

Belmin Kobilica - Navijači su bili naš dvanaesti igrač u Tešnju

13.08.2017. - Kapiten zeleno-crnih je svojim drugim golom u sezoni donio pobjedu Rudaru u Tešnju u 85. minuti susreta.

Belmin Kobilica

Ekipa kakanjskog Rudara je jučerašnjom pobjedom u Tešnju nad Toškom (1:0) zasjela na vrh prvoligaškog društva. Nakon što su u prvom kolu rutinski savladali Bratstvo, ekipa Elvedina Beganovića je bez većih problema preskočila i drugu prepreku, ekipu Toška.

 Zeleno-crni su do pobjede došli golom kapitena Belmina Kobilice iz jedanaesetrca u 85. minuti susreta.

 -Prije svega želio bih se ponovo zahvaliti našim navijačima koji su i ovaj put bili naš dvanaesti igrač. Iako smo igrali u gostima došli smo do tri vrijedna boda protiv ekipe koja je ostavila jako dobar dojam. Mislim da smo na kraju zasluženo slavili, rekao je u izjavi za KakanjLive kapiten Rudara, Belmin Kobilica, a potom se osvrnuo na narednog protivnika, ekipu Orašja:

 -Odmah ćemo se osvrnuti na našeg narednog protivnika, ekipu Orašja gdje ćemo kao i do sada pružiti svoj maksimum i naravno nastojati doći do pobjede kako bi nastavili naš niz i ostali u vrhu tabele.

 Nakon tri kolu na vrhu tabele su se izdvojili Rudar, Zvijezda i Olimpic sa šest bodova, a ekipa Elvedina Beganovića će u narednom kolu pred svojim navijačima ugostiti Orašje koje nakon dva kola ima tri boda (savladali Iskru u prošlom kolu rezultatom 1:0).

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u