KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Bekan-Rudar će se boriti za sami vrh tabele

17.07.2018. - Tridesttroodišnji Amir Bekan ovog ljeta pojačao je ekipu kakanjskog Rudara koja svoju priliku za plasman u Premijer ligu vreba iz sjene.

bekanurudaru

Bekan će biti ogromno pojačanje za zeleno-crne u novoj sezoni s obzirom da ima bogato iskustvo igranja u Prvoj ligi Federacije BiH. Bekan se vrlo brzo ukopio u ''novi'' tim s obzirom da je već i ranije branio boje ekipe sa stadiona Pod Vardom.

-U Rudaru sam odlično primljen. Bilo mi je lako da se uklopim u tim jer sam u ekipi Rudara boravio u više navrata, ali i poznajem mnogo igrača od ranije. Po završetku prošle sezone kontaktirao me gospodin Begovac i bio je korektan i konkretan i lako smo sklopili dogovor, rekao je Bekan u razgovoru za naš portal, a potom se osvrnuo na sami tok priprema svoje nove ekipe:

-Dobro se pripremamo za novu sezonu. Nakon nekoliko teških dana gdje smo radili na sticanju fizičke spreme šef nas polako osvježava i radimo na uigravanju ekipe.

Novi golman kakanjskog Rudara je istakao kako Rudar ima dobru ekipu i da će se u novoj sezoni boriti za sami vrh Prve lige Federacije BiH.

-Ove sezone ćemo se boriti za sami vrh tabele, jer to ova ekipa i ovaj grad zaslužuju. Imamo sjajnog trenera Hodžića koji je prije svega veliki čovjek, a svoje bogato znanje koje je stekao kao igrač rado prenosi na nas. Drago mi je što imamo i sjajne golmanske treninge sa našim trenerom Pojskićem i preostala dva golmana su sjajni i vjerujem da ćemo iati uspješnu sezonu, dodao je Bekan.

Podjećamo Rudar je u prvom kontrolnom susretu koji je igrao prošlog vikenda remizirao sa ekipom Novog Travnika (0:0), a novu provjeru zeleno-crni će imati sutra protiv mostarskog Veleža na stadionu u Vrapčićima.

E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u