KakanjLive | Nedjelja, 07.03.2021. godine

Begovac-Ne idemo u Gabelu bez ambicija

22.10.2016. - Nakon dva uzastopna poraza (Bosna i Zvijezda), Zeleno-crni popravni polažu u Gabeli, gdje ih očekuje možda i najteži ispit sezone

013
Edin Begovac: Razočaran ali uvjeren da ekipa može igrati bolje, odgovornije i hrabrije

Klima u redovima Rudara poslije dva uzastopna poraza nije kao prije,ali među igračima i vodstvu kluba vlada uvjerenje da mogu izaći iz ove situacije i rezultatske krize. Posljednji neuspjesi teško su pali , ali redovi nisu uzdrmani.Igrači vjeruju u svoje mogućnosti i najavljuju da će u Gabeli pružiti dobru igru i ostati neporaženi.

-U Gabelu ne idemo bez ambicija. Ovo je prava prilika da ekipa pokaže karakter i pozitivnim rezultatom izađe iz rezultatske krize. Prokockali smo veliku šansu da zasjednemo na čelo tabele.Razočaran sam, ali i uvjeren da ekipa može i mora igrati bolje . Toga moraju biti svjesni i struka i igrači, koji snose odgovornost za „prosute“ bodove u Kaknju protiv Goražda i Zvijezde.Moraju mijenjati odnos, igrati hrabrije i odgovornije jer samo tako možemo uspješno prebroditi četiri preostale prepreke i ostati u krugu kandidata za prvaka, istakao je Edin Begovac, čijom zaslugom su ispunjeni svi uslovi igračima i struci.

Na igračima Rudara je da se boljim igrama i većim zalaganjem oduže Upravi kluba,jer odavno ne pamtimo da su obaveze prema njima redovnije servisirane i ispoštovane u dogovorenim rokovima , što je u današnje vrijeme doista prava rijetkost.

Struka Rudara u Gabeli ne može računati na usluge Armina Topalovića,koji je protiv Zvijezde dobio treću javnu opomenu, a pod znakom pitanja je i nastup lakše ozlijeđenog kapitena Zlatana Gafurovića.To je, nema sumnje, veliki hendikep, ali koga nema bez njega se može i mora.

Utakmica GOŠK-Rudar igra se u nedjelju 23.oktobra/listopada sa početkom u 14 sati i 30 minuta. Glavni sudija je Admir Musić iz Sarajeva.Pomoćni suci su: Sanel Herceglija i Edis Šesto, također iz Sarajeva. Četvrti sudija je Edin Redžović(Sarajevo), dodatni suci iza golova Danijel Bojo(Kiseljak) i Jasmin Varupa(Travnik). Delegat utakmice je Franjo Smoljo iz Kupresa, a posmatrač suđenja Josip Marjanović iz Novog Travnika.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u