KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Beganovića brine slaba realizacija

26.02.2017. - U posljednja dva nastupa na pripremama u Makarskoj protiv županijskog ligaša Mladosti (1:0) i trećeligaša Zmaja (1:1) oba gola za Zeleno-crne postigli domaći igrači

rudar_lucko

U toku osmodnevnih priprema u Makarskoj, pored svakodnevnih treninga na terenu s plastičnom podlogom Sportskog centra, Zeleno-crni su odigrali četiri kontrolna meča na kojima je trener Beganović šansu pružio svim igračima.

Nakon remija protiv najkvalitetnijeg protivnika, drugoligaša Lučkog iz Zagreba (0:0) i poraza u Stobreču od trećeligaša Primorca (0:2), igrači Rudara su zabilježili prvu pobjedu. U predgrađu Imotskog, protiv člana Prve ŽNL Splitsko-dalmatinske, autogolom domaćeg igrača iz ekipe Mladosti (Donji Proložac) ,Zeleno-crni su ostvarili minimalnu pobjedu od 1:0. Ovu pobjedu izborila je, uslovno rečeno, druga ekipa Rudara: Čelebić, Sarvan, Hrustanović, Smolo, Zukić, Prutina, Dizdarić, Sikira, Vehab, Bajramović (Marjanović), Neimarlija, od kojih je malo onih koji su uvjerili trenera Beganovića da zaslužuju mjesto u startnoj jedanaestorici !

U posljednjem nastupu, protiv domaćeg Zmaja, koji se može nazvati generalkom uoči nastavka proljetne sezone, izabranici trenera Beganovića ponovo su zatajili u realizaciji. Poveli su autogolom, ali su Makarani u drugom poluvremenu uspjeli izjednačiti i meč je završen bez pobjednika (1:1). U ekipi Zmaja igrao je i donedavni kapiten Rudara Zlatan Gafurović, čiji su dvoboji sa svojim zamjenikom Arminom Topalovićem, bili korektni.

Baš kao i protiv Lučkog, Beganović je Zmaju suprostavio postavu koja će najvjerovatnije startovati na premijeri protiv Radničkog u Kaknju: Nikolić, Đuđo, Delić, Čizmić, Alić, Topalović, Kobilica, Aničić, Kulović, B.Spahić i Hajdarović (još igrali Sarvan, Hrustanović i Neimarlija). Pored neefikasnosti, koja je inače rak-rana Rudara, Beganovića brine i odnos igrača, koji mora biti profesionalniji ukoliko žele na startu obradovati svoje navijače i ostvariti klupske ambicije.
Premda se po prijateljskim utakmicama ne može i ne treba donositi pravi zaključak, utisak je da postojeći kadar treba i mora igrati bolje i učinkovitije. Zbog turbulencija s početka priprema i malog broja odigranih kontrolnih utakmica, (pre)rano je očekivati bolju formu, ali što je najvažnije, ekipa je fizički spremna i zaočekivati je da će u prvenstvenim nastupima djelovati agresivnije i efikasnije, čime upravo nije zadovoljan trener Elvedin Beganović u pet kontrolnih mečeva.

Ekspedicija Rudara danas se vraća iz Makarske.Nakon jednodnevnog odmora(ponedjeljak) slijedi priprema za subotnji premijerni nastup protiv Radničkog u kojem će se vidjeti prava slika izmijenjenog, može se reći, oslabljenog tima Rudara.

M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u