KakanjLive | Utorak, 09.03.2021. godine

Beganović-Ulogu favorita prepuštamo Željezničaru

26.07.2019. - Premijerni nastup pred svojim navijačima u novoj sezoni, igrači Mladosti u subotu igraju protiv favorizane ekipe Željerzničara i imaju priliku da potvrde tri boda osvojena u Mostaru i nastave pobjednički niz

ElvedinBeganmladost
Redizejnirana ekipa Mladosti trijumfom protiv Veleža u Vrapčićima iznenadila je širu sportsku javnost i najavila da će i u novoj sezoni igrati zapaženu ulogu. U prvom nastupu pred svojim navijačima izabranici trenera Elvedina Beganovića za protivnika imaju (pre)ambicioznu ekipu Željezničara, čiji kormilar Amar Osim najavljuje prvu pobjedu. U Mladosti su svjesni jačine protivnika i da ih čeka izuzetno težak zadatak, ali se potajno nadaju novom trijumfu.
Trener Elvedin Beganović rerspektira ekipu Željezničara, ali vjeruje u svoje pulene . Očekuje dobru utakmicu, maksimalan angažman svog tima i pozitivan rezultat, kako bi potvrdili tri osvojena boda protiv Veleža.

-Željezničar ima visoke ambicije i sigurno kotira kao favorit u našem dvoboju. Međutim, mi smo trijumfom u Mostaru dokazali da imamo kvalitetnu ekipu i sigurno ćemo pružiti snažan otpor. Moji igrači su odličnim startom stekli potrebno samopouzdanje, u utakmicu ulazimo bez opterećenja, s nadom da možemo ponoviti dobru igru iz Vrapčića i ostati neporaženi.Bitno je da igrači daju svoj maksimum i uz malu dozu sportske sreće, pobjeda ne bi trebala izostati, smatra trener Mladosti Elvedin Beganović.

Struka Mladosti nema problema kad je u pitanju igrački kadar. Najvjerovatnije će istrčati ista jedanaestorica koja je trijumfovala protiv Veleža. Jedina dvojba trenera Beganovića da li će starter u napadu biti Kemal Mujarić ili Nebojša Dragutinović, koji je sajnim pogotkom u Vrapčićima ovjerio pobjedu svog tima.

navijacizeljoNavijači Željezničara na stadionu Mladosti u prošloj sezoni

Dolazak najtrofejnijeg kluba bh.nogometa i odličan start Mladosti prava su pozivnica ljubiteljima fudbala da prisustvuju ovom susretu.
Zbog velikog interesovanja navijača Željezničara, uprava premijerligaša s Grbavice je preuzela ulaznice za tzribinu na kojoj će biti smješteni gostujući navijači,a kupovina ulaznica moguća je na Stadionu Grbavica po cijeni od 7 KM.

Utakmica Mladost-Željezničar igra se u subotu 27.jula sa početkom u 17 sati i 30 minuta, uz direktan prenos na platformi Moja TV. Glavni sudija je Goran Paradžik iz Ljubuškog. Pomoćni suci su Amer Macić(Mostar)i Arnel Novalić (Doboj), dok je dužnost četvrtog suca povjerena Frani Jeliću iz Širokog Brijega. Posmatrač suđenja je Radoslav Kapor iz Trebinja,a delegat utakmice Marko Ćosić iz Mostara.

KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u