KakanjLive | Četvrtak, 25.02.2021. godine

Beganović-Protivnika ni za lijeka

13.02.2017. - Pripreme Rudara odvijaju se u otežanim uvjetima.Treninzi su se održavali u Zenici,a od danas, zahvaljujući predusretljivosti Mensura Mušije, koristi se teren s plastičnom travom Akademije MGM FARM u Doboju

elvedinsemaElvedin Beganović, niz problema prati pripremni period

Zbog nedostatka pomoćnog terena, proteklih desetak dana igrači Rudara treninge su održavali na terenu s plastičnom podlogom na Kamberovića polju u Zenici. Svakodnevno putovanje u

Zenicu i plaćanje korištenja terena, umnogome je utjecalo da se trenažni proces odvija u otežanim uvjetima. Pored toga, izostale su i planirane kontrolne utakmice, što posebno brine trenera Beganovića, koji ne može realizirati planirani plan i program rada.

-Dosta faktora je utjecalo na dosadašnji trenažni proces. Pored nezadovoljstva igrača zbog neimirenih obaveza, suočili smo se i s drugim problemima, prije svega, nedostatkom terena za treniranje, ozljedama ključnih igrača Belmina Kobilice, Igora Anačića i Benjamina Dizdarića, koji se postepeno uključuju u trenažni proces. Nažalost, nismo uspjeli ugovoriti i odigrati bar još koju utakmicu poslije Viteza jer imamo dosta promjena u igračkom kadru i moramo početi s uigravanjem tima, istakao je trener Rudara Elvedin Beganović, koji je obradovan dogovorom Edina Begovca i Mensura Mušije oko korištenja terena s plastičnom travom u Doboju.

musija i begovacDogovorom Mušija-Begovac Rudar trenira  na terenu Akademije MGM Farm

Zahvaljujući dobrodušnosti Mensura Mušije, od ponedjeljka 13.februara, igrači Rudara će besplatno moći koristiti teren s plastičnom travom Akademije MGM FARM u Doboju i neće morati putovati u Zenicu i plaćati troškove prevoza i korištenja terena na Kamberovića polju.Ovo je, nema sumnje, lijepa gesta Mensura Mušije i nadfamo se novi početak kvalitetne suradnje jedina dva kakanjska nogometna kluba.

Kako nas je informirao trener Beganović, Rudar zasad ima jedino perfektuiran susret protiv Sarajeva 18.februara u novoizgrađenom Kampu na Butmiru.

Shvatamo sve teškoće s kojima su se susreli Zeleno-crni u dosadašnjem toku priprema, ali utisak je da vodstvo kluba ne reaguje pravovremeno te je nužno promijeniti ovaj odnos !

Srećom, do početka proljetnog dijela (4.mart,op.a) imaju još tri sedmice ali gledajući na angažiranost ostalih klubova, te na činjenicu da predstoji velika borba kako za prvaka tako i opstanak(ispada pet klubova, op.a.) , svako opuštanje i improviziranje može donijeti nesagledive posljedice.
M.KOMŠO/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u