KakanjLive | Četvrtak, 04.03.2021. godine

Beganović ostao bez veznog reda

10.03.2017. - Za utakmicu protiv Sloge , Beganović ne može računati na Armira Topalović zbog ozljede koljena i suspendiranog Benjamina Dizdarića , dok je neizvjestan nastup i nedovoljno oporavljenog Sanela Alića i Igora Aničića, koji su izostali i na premijeri protiv Radničkog

beganovic-do-struke je

Uoči subotnje utakmice protiv Sloge, iz tuzlanskog predgrađa Simin Hana, u prostorijama Rudara održana je press konferencija kojoj su prisustvovali šef struke Elvedin Beganović, kapiten Fadil Čizmić i jedan od nosilaca igre, Belmin Kobilica.

Beganović se prvo osvrnuo na utakmicu protiv Radničkog, a zatim govorio o narednom protivniku i kadrovskim problemima, posebno veznom redu u kojem će silom prilika doći do drastičnih promjena.

-Bez obzira na sve turbulencije koje su nas pratile tokom pripremnog perioda, otvaranje proljetne sezone bilo je uspješno. Naravno, nisam zadovoljan realizacijom, ali najbitnije je da smo upisali nova tri boda i da je ekipa pokazala da može igrati na rezultat. Sutra (subota,op.a) nas čeka još jedna domaća utakmica u kojoj očekujemo novu pobjedu. Sloga se znatno pojačala, dovela iskusne i provjerne igrače, novog ambicioznog trenera i predsjednika i sigurno nas čeka teško iskušenje. Imamo stanovitih problema kada je u pitanju igrački kadar jer smo neočekivano ostali bez dva zadnja vezna igrača: Topalovića koji je protiv Radničkog zadobio ozljedu meniskusa koljena i suspendiranog Benjamina Dizdarića, čiji je debi bio više nego uspješan. Ako se zna da smo u prelaznom roku ostali bez dvojice veznjaka (Gafurovića i Hasića), u kadru je od standradnih veznih igrača ostao samo Belmin Kobilica. Tragamo za alternacijama, u kombinaciji su Prutina, Smolo i Vehab, a nije isključeno da ulogu zadnjeg veznog preuzme i Almin Zukić ukoliko Sanel Alić bude sposoban za nastup. Nekako ćemo „skrpiti“ ekipu koja će utakmicu rješiti u našu korist, naravno, pod uvjetom da igrači pruže maksimum i opravdaju moje povjerenje, istakao je Elvedin Beganović, koji ne gubi nadu unatoč velikim problemima.

Dadil_Cizmic_stoperFadil Čizmić

Novi kapiten Rudara Fadil Čizmić, koji svojom borbenošću daje primjer ostalim igračima, smatra da Rudar može igrati još bolje i nastaviti s pobjedama.
-Protiv Radničkog smo imali dosta prilika, ali je izostala realizacija. Mislim da ćemo protiv Sloge igrati još bolje i ostvariti pobjedu, s kojom bi se primakli vrhu tabele, što nam je cilj, kazao je kapiten Fadil Čizmić.

belminkobilicaBelmin Kobilica u jednoj od akcija

Belmin Kobilica očekuje tešku utakmicu, ali se nada pobjedi.
-Mislim da će utakmica biti izuzetno teška zbog terena , ali i protivnika, koji se bori za opstanak. Nadam se da ćemo uz maksimalno zalaganje i veliku požrtvovnost uspjeti slaviti. Sloga jeste dobila kvalitetna i iskusna pojačanja, novog trenera i sigurno je protivnik za respekt. Mi ćemo biti znatno oslabljeni, ali igrači koji dobiju šansu treba da je iskoriste i dokažu da nisu slučajnu među kandidatima za prvu postavu. Bez obzira na sve teškoće, nadam se da možemo utakmicu riješiti u svoju korist, smatra kreator igre Rudara, od kojeg se očekuje da konačno dokaže svoj raskošni talenat i bude pravi vođa ovog tima.

Utakmica Rudar – Sloga igra se u subotu 11.marta 2017.godine sa početkom u 15 sati. Glavni sudija je Kenan Bajraktarević iz Orašja. Pomoćnici: Amir Hušidić (Velika Kladuša) i Stjepan Konta(Livno). Četvrti sudija je Adnan Kasupović iz Bihaća. Posmatrač suđenja Amir Medić iz Ključa, a delegat Franjo Smoljo iz Kupresa.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u