KakanjLive | Subota, 06.06.2020. godine

Beganović ostaje trener Rudara

17.06.2017. - Upravni odbor kluba zadovoljan je dosadašnjim radom Elvedina Beganovića i on će i u narednoj sezoni biti na čelu Rudareve struke

elvedinsema

Na današnjoj sjednici rukovodstvo Rudara produžilo je saradnju sa dosadašnjim šefom Stručnog štaba Elvedinom Beganovićem. Čelnici kluba zadovoljni su njegovim radom i on će i naredne sezone predvoditi Zeleno-crne u prvoligaškom društvu.

Trener Beganović također je zadovoljan dosadašnjom saradnjom, koja je kako kaže, bila izuzetno korektna , ali ne i ostvarenim plasmanom, koji je morao biti daleko bolji.

-Postigli smo korektan dogovor i zacrtali nove ciljev e i ambicije. Sigurno da nisam zadovoljan plasmanom u minuloj sezoni jer smo mogli i morali postići znatno više. U novu sezonu ulazimo s ciljem da podmladimo momčad i da okosnicu tima čine igrači koji su ponikli u klupskoj školi. U planu imamo vratiti neke domaće igrače koji su iz raznih razloga proteklih sezona igrali u drugim klubovima. Realno je da trebamo četiri prava igrača koji bi nas pojačali, po jedan u svakoj liniji, ali to će zavisiti od povratka naših bivših igrača. Moramo biti spremni na nove izazove, igrati značajnu ulogu jer će naredna sezona po svemu sudeći biti možda i najzanimljivija s obzirom da će čak šest novih klubova biti u konkurenciji, istakao je trener Elvedin Beganović, koji najavljuje jedan mlađi, poletniji i ambiciozniji Rudar, koji će biti po volji njegovih simpatizera.

Za dan-dva bit će poznat termin početka priprema. Sigurno je da će biti prije održavanja Skupštine kluba, koja je zakazana za petak 23.juna 2017.godine u 14 sati. Nakon sjednice Skupštine bi trebalo da bude poznato i mnogo više informacija o promjenama u igračkom kadru, na čemu se uveliko radi.

M.Komšo/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u