KakanjLive | Nedjelja, 28.02.2021. godine

Beganović očekuje dobru igru i pobjedu

21.04.2017. - Bez obzira što ne može računati na kažnjene Sarvana, Kobilicu i Kulovića, te nedovoljno oporavljenog Hrustanovića i bolesnog Prutinu, trener Rudara smatra da je njegova ekipa kvalitetnija od Čapljine i da će uz dobru igru i veliko zalaganje osvojiti tri nova boda

Iako su u srijedu na sastanku u Vogošći predstavnici osam klubova.,među njima možda i najoštećeniji Rudar, zbog katastrofalnog suđenja, postavili ultimatum i zaprijetili bojkotom da neće igrati 23.kolo ukoliko se ne smijeni Komisija za suce i suđenje NS Federacije BiH, te do kraja sezone nedelegiraju suci  Mirza Kazlagić i Kenan Bajraktarević i neosigura Supervizija od strane N/FS BiH na svim utakmicama Prve lige FBiH do kraja prvenstva, u petak 21.aprila u Travniku predstavnici FK Velež, NK  Bosna Visoko, NK Travnik, NK GOŠK, FK Rudar, FK Bosna Sema i NK Bratstvo, donijeli su odluku da se odigraju utakmice 23.kola uz protest na način da će utakmice početi sa PET minuta zakašnjenja. Navedeni klubovi ne odustaju od ranijih zahtjeva, te traže da Savez organizira sastanak sa klubovima Prve lige Federacije najkasnije do srijede 26.aprila/travnja 2017.godine.

Bez obzira na sve ove okolnosti, stručni štab  Rudara se maksimalno posvetio pripremi igrača za subotnju utakmicu protiv Čapljine, koju će dočekati znatno  oslabljeni jer pravo nastupa nemaju trojica isključenih igrača u Goraždu; desni bek Armin Sarvan, veznjak Belmin Kobilica i napadač Vedin Kulović, što je veliki hendikep.Trener Beganović također  ne može računati ni na nedovoljno oporavljenog Amela Hrustanovića, kao i bolesnog Amara Prutinu i situacija je doista teška kao rijetko kada.

beganovic-do-struke je

Beganović: Uz dobru igru i veliko zalaganje želimo do nova tri boda

 -Mi smo znatno oslabljeni, ali ne i bezohrabreni jer imamo osamnaest igrača od kojih možemo sastavi kvalitetnu ekipu .I ranije smo znali biti drastično oslabljeni i nismo tražili alibi.  Želja mi je da utakmica bude kvalitetna i korektna. Vjerujem da smo kvalitetniji od Čapljine i da uz dobru igru i veliko zalaganje kompletnog tima  možemo osvojiti tri nova boda i nastaviti uspješnu proljetnu seriju. Cijenim ekipu Čapljine, koja se nalazi u dobroj formi, ali mi smo favoriti i to moramo potvrditi na terenu i uz pomoć navijača materijalizirati pobjedom, istakao je trener Rudara Elvedin Beganović.   

Veznim redom zeleno-crnih će dirigovati Bišćanin, Benjamin Dizdarić. Ovaj sjajni nogometaš vjeruje u trijumf:

Benjamin DIzdaric

Benjamin Dizdarić (lijevo) neće imati podršku svog kolege Belmina Kobilice u duelu sa Čapljinom

-Mislim da će biti teška utakmica, budući da se Čapljina bori da održi premijerligaški status, a mi još uvijek želimo prvo mjesto koje vodi u Premijer ligu BiH. Nadam se da će suđenje biti dobro, jer u prehodnim utakmicama zaista je bilo ispod svakog nivoa. U posljednjih sedam susreta imamo samo jedan poraz što dovoljno govori o našoj želji, snazi i motivaciji. Idemo na pobjedu i ne predajemo se dok god ima nade za Premijer ligu. Želimo sutra slaviti uz naše navijače, rekao je Dizdarić u izjavi za KakanjLive.

Utakmica Rudar-Čapljina igra se u subotu 22.aprila sa početkom u 16 sati i 30 minuta.Glavni sudija je Edis Zukič iz Tuzle. Pomoćni suci; Edis Šesto(Sarajevo) i Admir Hadžavdić(Goražde). Četvrti sudija Admir Avdić iz Kalesije. Posmatrač suđenja Slavko Zovkić(Tramošnica).Dužnost delegata obavit će Esad Kudelić iz Bužima.

M.Komšo, E.Škulj/KakanjLive

Nazad na naslovnicu Objavite na Facebook-u